Hirdetés

2022.12.20. 13:03

Melyek most a "legjobb" férfi karórák?

Forrás: pexels.com

Divatos férfi karórák

Gondja akadt azzal, hogyan találja meg a legjobb karórát? Férfi változatokat keres, de egyszerűen nem tudja, hol kezdje meg a nézelődést? Annak ellenére, hogy manapság a legtöbben már inkább az okostelefonjukon követik nyomon az időt, még mindig van létjogosultsága a karóráknak. A legtöbb stílusos úriember enélkül el sem tudja képzelni az öltözékét.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek most a legnépszerűbb kellékek a piacon.

​​Több ok miatt is szeretik a férfiak a karórákat. Ez azonban nagyon személyes dolog tud lenni, nem választható csupán az árjegyzék és a forma alapján. Akár saját magunknak, akár egy másik embernek keresünk ajándékot, mindenkihez más-más kellék passzol. Szerencsére a TimeStore férfi karóra választásban is sokat tud segíteni. Itt a legtöbb típust megtalálhatjuk, így legyen szó kézi felhúzós változatokról, valamint automata vagy kvarc modellekről egyaránt, a termékpaletta igen színes.

A stílus kapcsán három kedvelt kivitellel találkozhatunk. Az egyik kategória az elegáns karórák részlege, amelyek a mai napig a hagyományos stílust képviselik. Több száz évvel ezelőtt jöttek létre, remek kiegészítői egy öltönyös szettnek.

A következő csoport a búvárórák, amik manapság igen nagy népszerűségre tettek szert, köszönhetően a dizájnos megjelenésének és a jó vízhatlanságuknak.

Ami pedig a pilótaórákat illeti, eredetileg kevesen ismerték őket, napjainkban viszont egyre több civil kezdte el viselni őket a nem formális alkalmakra.

A legjobb férfi karórák anyag tekintetében

Ami talán a legtöbb úriember számára fontos az órák kapcsán, az az anyag. Ma a kiegészítők sok mindenből készülhetnek, így nem okozhat gondot ez alapján választani. A bőrt hagyományosan a szíjakhoz használják, de akadnak acél, fém, gumi, valamint szilikon, textil, illetve műanyag fajták is. Ezek persze olcsóbbak, de sokszor találni köztük elegáns kivitelt.

Magát az órát acélból gyártják, amely igen tartós, azonban meglehetősen nehéz anyag. A modern megoldásoknak hála, a szénszál és a kevlár igen tartós, mégis könnyű. Ott vannak még a kerámia felületű modellek, de találkozhatunk még alumíniumból gyártott típussal is. Egy elegáns férfi számára viszont még mindig bőrből készül a legjobb karóra.

A legjobb férfi karóra márka szerint

Egy minőségi kiegészítő nem csak az időt mutatja, hiszen ennek köszönhetően kifejezhetjük saját stílusunkat. Olyan apróság, ami nélkül egy férfi el sem tudja képzelni a mindennapjait. Tudják ezt a híres márkák is, így egyre több gyártó lép be a piacra. Egy igényes változat tökéletes választás tulajdonképpen bármilyen öltözékhez, csak azt kell eldönteni, hogy miben járunk a legtöbbet. A sportos személyeknek tökéletes megoldás egy Casio Edifice kivitel, ami esetében nem lesz gond a sok mozgás.

Amennyiben minden körülményhez alkalmas outdoor darabot keresünk, akkor szintén a Casio termékcsaládjait érdemes megnézni, pontosabban a G-Shock-ot, amik bármelyike kiváló választás mindennapokra. Ha viszont valóban elegáns modellre vágyunk, akkora Citizen vagy a Certina a legjobb döntés, ezek ugyanis minden nagyobb rendezvényen megállják a helyüket.

Minden idők legikonikusabb férfi karórái

Az egyik legismertebb viselet az Omega Seamaster, amelynek már több mint 25 éves múltja van. Az évtizedek során ezt a nevet több különböző modell megkapta, így akad belőle automata, kézi felhúzású, valamint kronométer és kvarc eszköz egyaránt. Vannak azonban jegyek, amik összekötik ezeket az első pillantásra is különböző órákat. Az egyik ilyen az acél tok, de ott van a csavaros korona, a vízállóság és persze a lünetta. Ezek mind felismerhetővé teszik a Seamaster termékcsalád tagjait.

Van még egy másik hasonló kellék, ez pedig nem más, mint a Michael Kors Lexington férfi karóra. A márka a ruházati cikkeit és a kiegészítőket is úgy alkotja meg, hogy azok stílusosak és megfizethetőek legyenek. A minőségi eszközök között akad sportos, elegáns, de még extravagáns modell is. Ezek mindegyike megállja a helyét a hétköznapokban. Ennek az órának a fejrésze azonban egy igazán kellemes dizájnt sugároz az ember felé. A stopperrel és kristály üveglappal ellátott típus valóban prémium termék, amely az egyik legjobb férfi óra a piacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában