Fejlesztések a faluban

2024.05.21. 08:32

Megszépültek a középületek - Sikeresen pályázott az önkormányzat Markotabödögén

Pályázati támogatásokból fejlesztette a községet az elmúlt években a markotabödögei önkormányzat. Megújultak például a középületek, sikerült egy közösségi házat kialakítaniuk.

Cs. Kovács Attila

A közösségi házat is pályázati támogatással alakították ki Markotabödögén.

Az elmúlt években a markotabödögei önkormányzat igyekezett sorra megújítani középületeit. Az építkezéseken kívül arra törekedtek, hogy a helyiek életét megkönnyítő, a település környezetét megszépítő beruházásokra is teljen. Pályázatok segítették a fejlesztéseket, elsősorban a Magyar Falu Program keretében. 

Közterület-karbantartó eszközök beszerzésére például korábban 6,8 millió forintot nyertek. A gépekre szükség is van a községben, hiszen jelentős zöldterülettel, parkokkal rendelkezik a település. Az orvosi rendelő felújítására 5,6 millió forintot nyertek. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére 5 millió forintot kaptak, falugondnoki busz vásárlására 14,8 milliót. A temetőket is pályázati támogatással fejlesztették, illetve a községben kiépítették a térfigyelő kamerarendszert. Utóbbira a LEADER Programban nyertek 2,1 millió forintot. 

2023-ban az Élhető települések pályázaton 21,8 millió forintot könyvelhetett el Markotabödöge, amiből épületfelújítást finanszíroztak. Részt vettek az Országfásítás Programban is, harminc darab fa ültetésére kaptak lehetőséget. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására 1 milliót adott az állam Markotabödögének. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában