Krimi

2024.05.20. 11:46

Kiderült, kik tűntek el a verőcei hajóbalesetben: ők voltak a kishajó utasai (videó)

Öt fiatalt keresnek még mindig, már kevés a remény, hogy életben találják meg bármelyiküket is. Közben őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát.

MW

A hajóbalesetről készült rendőrségi felvétel

Forrás: BRFK

Dunaújvárosig kiterjesztették a mentőcsapatok a kutatást a hajóbaleset eltűntjei után: továbbra is keresik azt az öt embert, akik eltűntek a baleset után.

A barátokon, ismerősökön és civileken kívül továbbra is nagy erőket mozgósít a katasztrófavédelem, hajókkal és drónokkal kutatnak az érintett szakaszon. Arra már alig van remény, hogy bárki kijutott a szárazföldre és túlélte az ütközést.

A TV2 Tények tudósításban megszólalt az elsüllyedt hajón tartózkodó társaság egy ismerőse is. A férfi elmondta: 

a bajba jutott motorcsónakon fiatalok voltak, 18 és 40 év közötti személyek, akik bulizni voltak: egy fesztiválról indultak haza, Dunakeszi környékéről.

A magyar társaság tagjai a fesztiválon ismerkedtek meg a tragédiát túlélt olasz férfival, aki velük tartott a hajón.

Közben őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát. A BRFK közlekedési vizsgálói segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

A kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfi egyelőre nem tett érdemi vallomást a bűncselekményekkel kapcsolatban – írja a police.hu.

Mint ismert: szombat késő este súlyos hajóbaleset történt Verőcénél a Dunán. Összeütközött egy szállodahajó egy kisebb motorossal, amelynek utasai a vízbe estek. A kishajóban nyolcan voltak, közülük ketten meghaltak, két holttestet szinte azonnal meg is találtak, öten azonban eltűntek és egyelőre nincs újabb információ róluk. 

A balesetnek egy túlélője van, őt kórházba szállították. 

Az Ausztriába tartó szállodahajót a rendőrök Komáromnál megállították. Vasárnap éjszakára leállították a kutatást az áldozatok után, de ma Dunaújvárosig kiterjesztik a keresést. A balesetben érintett kishajót az újpesti kikötőbe vontatták, ugyanoda, ahova öt éve a Hableány maradványait is. 

A rendőrség azóta közzétette az öt ember fotóját is, akiket eltűntként tartanak nyilván. 

A képeket ide kattintva lehet megnézni.

Szörnyű egybeesés. de szinte napra pontosan öt évvel ezelőtt történt a magyar hajózás legsúlyosabb tragédiája a Duna budapesti szakaszán, a hajóbaleset most szinte újra megismétlődött. 2019. május 29-én, 7 másodperc alatt süllyedt el a Hableány nevű sétahajó, miután összeütközött a Viking Sigyn svájci szállodahajóval. A kishajón 35-en utaztak, közülük heten élték túl a tragédiát, egy embert pedig azóta sem találtak meg. A kapitányt viszont elítélték – számolt be műsorában a TV2 Tények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában