Ország-világ

2016.12.23. 09:27

Több százan késhetnek az online kasszával

Több mint ezer vállalkozásnak kellene bejelentett tevékenységi köre szerint online pénztárgépet beszereznie az év végéig. Januártól csak így kasszázhatnak többek között az autószerelők, a masszőrök, a taxisok, a tisztítók és a pénzváltók is, ám eddig csak 60-70 százalékuk igényelt a regisztrációhoz azonosítót.

kisalfold.hu

Januártól tíz új tevékenységi körben lesz kötelező az online pénztárgép használata: a gépjárműjavítási, -karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmét és javítását, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó, táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak is kötelező lesz rácsatlakozniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online rendszerére.


Részletek a pénteki Kisalföldben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában