Ország-világ

2018.12.13. 17:17

"Ettől Isten óvja Magyarországot!" - gyújtogatás, fosztogatás, rendőrökre támadás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a szerda esti tüntetésen agresszív politikai aktivisták vettek részt.

Munkatársunktól

A parlamenti történéseket követő esti budapesti demonstrációról úgy nyilatkozott: a gyülekezéshez való jog alkotmányos alapjog, de ez békésen és törvényes keretek között gyakorolható. Ami szerdán történt, törvénytelen volt, agresszív politikai aktivisták és szép számmal "Soros György szervezeteinek kitartottjai" vettek részt a tüntetésen, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ami súlyos bűncselekmény - fejtette ki, hozzátéve, hogy a "nyílt kereszténygyűlölet, a karácsony ünnepével szembeni megvetés, ami kiviláglott a megnyilvánulásokból, ettől Isten óvja meg Magyarországot."


A jelenlegi adatok szerint a rendőrség 34 embert tartóztatott le, közülük 20-at garázdaság, 5-öt lopás, 4-et pedig a gyülekezési törvény megsértése miatt - közölte [namelink name="Gulyás Gergely"], köszönetet mondva a rendőröknek az arányos és indokolt fellépésért.


Kiemelte, hogy 5 rendőr megsérült.


Az egyik újság olvasói folyamatosan küldik a képeket az esti tüntetés vandalizmusáról:

Így törtek-zúztak az ellenzéki vandálok Budapesten. (galéria)

A hirado.hu beszámolója a parlamentet védő rendőrök megtámadásáról, a videóért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában