Ország-világ

2014.11.06. 07:30

Egyesül a BKK és a BKV

A városigazgatóság, amelyhez az összes közszolgáltató tartozni fog, gazdasági társaság lesz, igazgatósággal és felügyelőbizottsággal.

Az eddigi két nagy holdingból, a Budapesti Közlekedési Központból (BKK) és a Budapesti Városüzemeltetési Központból (BVK) egy lesz, a német Stadtwerke mintájára - mondta a főpolgármester a szerdai Magyar Nemzetnek.

A főpolgármester megerősítette, a városigazgatóság, amelyhez az összes közszolgáltató, így a BKK is tartozni fog, gazdasági társaság lesz, igazgatósággal és felügyelőbizottsággal, a vezérigazgatói poszt várományosa pedig [namelink name="Bán Tamás"], a BKV korábbi vezetője.

[namelink name="Tarlós István"] elmondta még, lényegében megállapodtak az MSZP-vel a közgyűlési frakciók megszüntetéséről, és felállt az új bizottsági struktúra is, s a tervezett hét döntés-előkészítő testületből ötöt fideszesek, kettőt pedig szocialisták vezethetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában