Ország-világ

2015.11.03. 11:48

Ausztriai munka - Családi pótlék, gyes két év után

A gyes folyósítása az osztrákoknál a családi pótlékhoz kötött.

kisalfold.hu

Olvasói üzenet


Férjem dolgozik Ausztriában, az építőiparban, nekem magyarországi munkahelyem van. Két éve született kisfiunk és csak most kaptuk meg visszamenőleg az utána járó családipótlék-különbözetet az osztrákoktól. A gyedkülönbözetet még mindig nem kaptuk meg, pedig két hónappal fiunk születése után már azt is megigényeltük. Min múlik az, hogy ilyen soká tart a két ország közti ügyintézés? Tehetünk valamit azért, hogy felgyorsítsuk a dolgot? Érdemes valahol érdeklődnünk, hogy elérjük, utalják a pénzt?



A gyes folyósítása az osztrákoknál a családi pótlékhoz kötött, így amíg a családi pótlékot meg nem ítélték, a gyes folyósítására nem is volt lehetőség. Most már számíthat erre olvasónk. Érdeklődni a férje munkahelye szerint területileg illetékes Gebietskrankenkassénál (társadalombiztosító, betegbiztosítási pénztár) tud. (A tanácsadásban a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)


A Krankenkasse elérhetőségei Burgenlandban: Neusiedl am See, Gartenweg 26.; Mattersburg, Wiener Straße 18.; Oberpullendorf, Hauptstraße 9–11.; Oberwart, Steinamangererstraße 30.; Güssing, Hauptplatz 1.; Jennersdorf, Bahnhofring 5.; Eisenstadt, Esterhazyplatz 3.; www.ooegkk.at. A tiroli GKK elérhetősége: Tiroler Gebietskrankenkasse, Innsbruck Klara-Pölt-Weg 2., +43 0 59160 0, +43 0 59160 300, [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában