Ország-világ

2019.04.08. 09:08

A kórházi ágyában fulladt meg egy lekötözött beteg Budapesten

Az ügyet a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Rejtélyes haláleset történt az egyik budapesti kórház pszichiátriai osztályán: az egyik beteg csütörtök reggelre virradóan megfulladt az ágyában, írja a Blikk.


– Rendőrautókat láttam a kórház előtt, a rendőrök a 3. emeletre mentek. Akkor hallottam, hogy megfulladt az egyik beteg – mondta el a lapnak egy látogató.


A lap információi szerint, a több kerületet is ellátó intézmény pszichiátriai zárt osztályán gyakran fordulnak elő problémás betegek, akik elmezavar vagy kábítószer hatása alatt öntudatlanul őrjöngenek. Félő, hogy ilyenkor kárt tesznek magukban vagy a környezetükben, emiatt bevett gyakorlat, hogy kikötik őket a kórházi ágy egyik oldalára erősített rácshoz. A zavart betegek ilyenkor kapnak nyugtatót is, és állandó felügyelet alatt állnak. Ez történt a később elhunyt pácienssel is: úgy tudjuk, az egyik kezét és az egyik lábát rögzítették a rácshoz.

Ő azonban minden bizonnyal szabadulni akart, így hadonászni, csúszkálni kezdett, emiatt a feje beszorult a rácsok közé, és reggelre megfulladt.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Blikknek megerősítette, hogy indult eljárás az ügyben.


Megkeresték az érintett kórházat is, hogy megtudják, indult-e belső vizsgálat, ám eddig nem reagáltak a kérdéseikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában