Ez volt a valóság

2024.03.22. 07:07

Újabb részletek derültek ki Magyar Péter és Varga Judit kapcsolatáról

Korábbi minisztériumi munkatársak beszéltek a Mandinernek arról, hogyan bánt az exférje Varga Judittal.

MW

Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A minisztérium két korábbi sajtómunkatársa mesélt részletesen arról, milyen embernek ismerték Varga Judit exférjét, miket csinált, míg felesége volt a tárcavezető – írta meg a Mandiner. Mint jelezték, kérésükre álnévvel aposztrofálják őket, hogy megőrizhessék inkognitójukat. A két sajtós a cikkben Éva és Júlia lett, természetesen más a valós keresztnevük.

Éva a lapnak elmondta, hogy amikor elkezdett az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályán dolgozni, Varga Juditot egy nagy munkabírású, a kollégáival közvetlen kapcsolatot ápoló embernek ismerte meg, ám már mikor a tárcához került, újdonsült kollégái rögtön óva intették, hogy az akkori férjével vigyázni kell.

Míg Varga Juditot egy két lábbal a földön járó, következetes, ugyanakkor emberséges vezetőnek ismertem meg, addig a volt férjét egy fennhéjázó életet élő személynek tartottam, akiben folyton munkált a szereplési vágy, minden mozdulata arra irányult, hogy a reflektorfényben legyen

– jelentette ki.

A portálnak több forrás is arról mesélt, hogy Magyar Péter a szereplési vágyát a közösségi médiában élte ki, Éva szerint a legszomorúbb az volt, hogy a most az ellenzéki politikai pályába belevágó Magyar felől folyamatos nyomást érzékeltek Varga Juditra, ezzel együtt pedig a miniszter csapatára is. 

„Gyakran érzeték magukat a kollégák kellemetlenül Magyar miatt. Olyan is megtörtént, hogy magáról válogatott képeket egy rendezvény során és nyomást helyezett a miniszterre, hogy olyan fotókat tegyen ki, amelyeken szerinte saját maga jól néz ki” – fogalmazott Éva, majd úgy folytatta, közvetlen munkatársként számos hivatalos rendezvényen jelen voltak a miniszterrel, ahol a férje is vele volt. Az ilyen alkalmak során gyakran előfordult, hogy a miniszterről előnytelen, míg a Magyarról előnyös képek mentek ki, természetesen Magyar nyomására. A miniszter forrásunk szerint ezeket a gerillaakciókat azért hagyta, mert meg akarta kímélni önmagát és a stábját is Magyar Péter hisztijétől, ami több mint kellemetlen volt mindenki számára.

Láttam miniszter asszonyon, hogy feszélyezve érzi magát a férje viselkedése miatt és egyszerűbbnek érezte, ha ráhagy dolgokat, hogy elkerüljön egy nagyobb hisztériát és a kollégáival szembeni további atrocitásokat

– mondta.

Le kellett a külföldi utat mondani miatta

Éva arról is beszélt a Mandinernek, hogy előfordult egyszer az is, hogy egy teljesen leszervezett, hivatalos külföldi utat kellett lemondani az utolsó pillanatban. Ez az esemény már a válásukhoz közeli időpontban volt. Minden kollégának össze volt készítve a csomagja, másnap hajnalban mentünk volna a reptérre, az utolsó pillanatban, késő este kellett lemondani a hivatalos programot, mert annyira rossz állapotban volt az otthoni dolgok miatt Varga Judit.

Ő egyébként ekkor teljes erőbedobással dolgozott az igazságügyi csomag mielőbbi letárgyalása érdekében. Ebben az időszakban ezért mindennapos volt a néhány órás alvásidő, valamint a hatalmas téttel járó, idegen nyelvű interjúk és megbeszélések sora. Mindezt olyan lelkiállapotban csinálta végig a főnököm, hogy a hivatalos programok közötti szünetben nem egyszer láttam sírni Péter miatt

– fogalmazott Éva, aki szerint a pár válása nemcsak a korábbi minisztert, de a csapatát is megviselte. 

Többen is megerősítették, hogy az egész stábban volt egy alapvető félelem, ugyanis Varga Judit mellett ők is tudták, hogy ha valami olyat mond vagy olyat tesz, ami Magyar Péternek nem tetszik, akkor a főnöküket otthon számon fogja kérni.

„Már akkor látszott, hogy nagyon szeret szerepelni” 

Nagyon hasonló élményekről számolt be a sajtóosztály másik korábbi munkatársa. Júlia szavai szerint már az első pillanattól látszódott, hogy a felszínen nagyon más képet ad magáról Varga Judit korábbi férje, mint amilyen valójában.  

Látszott rajta, hogy nagyon ügyesen, okosan próbálja magát eladni mindenkinek, akivel találkozik

– fogalmazott.

Júlia a lapnak elmondta, még Brüsszelben ismerte meg Varga Juditot, és bár akkor nem látott rá annyira, mekkora nyomást helyezett Magyar korábbi feleségére, ez kikristályosodott számára, mikor Budapestre költözött és a kinevezett igazságügyi miniszter sajtóosztályánál kezdett dolgozni.

Miután napi szinten kezdtem Varga Judit mellett dolgozni, kitűnt, hogy Péter milyen is valójában

– fogalmazott.

A Mandiner forrása megerősítette, hogy a tárcán belül mindenkiben volt egy állandó gyomorideg, mivel sok mindenbe próbált belefolyni és beleszólni, ami szerinte abból is fakadt, hogy Magyar nem tudta megemészteni, hogy a felesége a miniszter, és nem ő.

Ezt a mindennapi munkában éreztük, állandó volt a nyomás, ami Magyar felől jött

– tette hozzá.

Menczer Tamás: sajnálom Varga Juditot, hogy ilyen férje volt

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán osztotta meg véleményét Magyar Péterről:

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában