Gyanú

2024.03.21. 11:45

Megsérthette a bírói függetlenséget Magyar Péter édesanyja – frissült

Amennyiben Magyar Péter igazat mond, dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kellene indítani – hívta fel a figyelmet Hont András.

MW

Magyar Péter jogász beszédet mond a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton 2024. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet Hont András egyik Facebook-bejegyzésében – mutatott rá a Mandiner. A publicista Magyar Pétert idézve azt írja, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet Magyar öccse, barátnője és édesanyja segített.

Hont hangsúlyozza: 

Magyar édesanyja nem más, mint az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese.

Amennyiben fontos a jogállamiságosság meg a bírói függetlenség, amelyért az ellenzéki közvélemény és a sajtó annyit szokott aggódni, akkor dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kéne indítani, és amennyiben igaz Magyar Péter állítása, akkor fölmenteni tisztségéből

– vélekedett Hont András, aki szerint mindez azt jelenti, hogy az egyik hatalmi ág vezető tisztségviselője tevékeny szerepet vállal egy másik hatalmi ág belharcaiban, és közben a pártatlanságára tett esküjét is megszegi. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Reagált az Országos Bírósági Hivatal

Felmentette bírói tisztségéből a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét 2024. július 10. napjával, az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Országos Bírósági Hivatal (OBH). Mint írták, Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.

Kiemelték, Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja. 

Magyar Péter ügyvédjét nőjogi szervezetek kritizálták a családon belüli erőszak szabályozása miatt

Magyar Péter Bárándy Pétert kérte fel ügyvédjének, aki az országot a csőd felé indító úton elindító, ciklusa felénél megbukott Medgyessy-kormány igazságügyi minisztere volt. A balliberális politikust korábban az SZDSZ köztársasági elnöknek is alkalmasnak látta, de nőjogi szervezetek tiltakoztak a jelölése ellen, mert szerintük miniszterként nem lépett fel elég határozottan a családon belüli erőszak kapcsán – írja a Magyar Nemzet.

Az ügyvéd államfőjelöltsége ellen számos női érdekvédő szervezet tiltakozott, mondván az egykori igazságügyi miniszter számos alkalommal adta jelét a nők emberi jogai iránti érzéketlenségének. A nyílt levelet is közzé tévő szervezetek többek között azt vetették Bárándy szemére, hogy ő „akadályozta meg, hogy a családon belüli erőszakkal szembeni állami fellépés stratégiájába bekerüljenek az áldozatok védelméhez szükséges, hiányzó büntető törvénykönyvi módosítások (a fenyegető zaklatás és a családon belüli erőszak általános tilalma). Vezetése alatt szabotálta el az igazságügyi minisztérium a tanúvédelmi és a soron kívüliségre vonatkozó szabályok megalkotását.” Bárándy később az Ahmed H. nevű, Röszkénél a magyar rendőrökre támadó bűnözőt védte

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

 

Orbán Balázs szerint Magyar Pétert kizárólag a bosszúvágy motiválja

Magyar Péter politikai szerepvállalása nem más mint „egy sajnálatos módon elhagyott férj vádaskodása”.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint Magyar Pétert kizárólag a bosszúvágy motiválja – vette észre a Mandiner.

Azért, mert elhagyta a felesége, nem gondolom, hogy politikusokat kéne felelősségre vonni. Ezt az egész bizonyítékok nélküli vádaskodást Magyar Péter irodalmi munkássága részének tekintem

– mondta Orbán Balázs, aki szerint jelenleg még semmilyen bizonyítékot nem látunk, ami alátámasztaná Magyar Péter állításait.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában