LMBTQ-propaganda

2023.09.08. 07:59

A magyarországi balliberális NGO-k finanszírozására mindig jut uniós és Soros-féle pénz

A Magyar Nemzet cikksorozatának második része rávilágít, hogy a hazai genderpropanadára milliárdokat költenek uniós és Soros-féle pénzből.

MW

Soros György magyar származású üzletember 2019. január 24-én a kelet-svájci Davosban

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

LMBTQ-propagandára bőven van pénze az Európai Bizottságnak. A Polgárok, esélyegyenlőség, jogok és értékek program (CERV) keretében az úgynevezett befogadó terek kialakítására kiírt pályázat keretében már csaknem 70 millió forintot ítéltek oda néhány Magyarországon tevékenykedő NGO-nak a 2022. február 21. és 2024. január 31. közti időszakra. A program koordinátora a Soros-pénzekből az elmúlt években vastagon kistafírozott Amnesty International Magyarország, amely egyedül 75,7 ezer eurót (mai árfolyamon 29,4 millió forintot) költhet el genderérzékenyítésre. A jogvédő NGO mellett három melegszervezet is tízmilliós összegeket kapott Brüsszelből erre a projektre: a Háttér Társaság 18,4 millió, a Labrisz Leszbikus Egyesület 12,5 millió, a Szivárvány Misszió Alapítvány pedig 8,4 millió forint fölött diszponálhat – írja a Magyar Nemzet.

A program ismertetője szerint például mérsékelni akarják az LMBTQ-embereket érő zaklatást és a hátrányos megkülönböztetésüket a magyar iskolákban és munkahelyeken. Ezt az emberi jogi oktatással és alternatív tanulási utak elterjesztésével kívánják elérni, de az érzékenyítés tervezett menetébe az is beletartozik, hogy a diákokat rádöbbentik a melegek iránti, állítólagosan „ellenséges” attitűdjeikre, majd az NGO-k narratívájára igyekeznek kicserélni az „előítéleteket”. 

Mindehhez speciális oktatási anyagokat is alkalmaznak.

A balliberális NGO-k – köztük a Soros György által pénzelt jogvédő szervezetek – tevékenységének egyik központi eleme az LMBTQ-lobbi, s csak az elmúlt néhány évet nézve is nehéz összeszedni az összes ilyen témájú akcióikat. Várhatóan továbbra is hasonló számban születnek majd efféle kezdeményezések, azzal a különbséggel, hogy míg a múltban jellemzően a tőzsdespekuláns hálózata pénzelte ezeket az LMBTQ-s programokat, a jövőben Brüsszel állja a cechet. Keret pedig bőven lesz a genderérzékenyítésre, hiszen csak a CERV keretében több mint négymilliárd forintnyi támogatásban részesülhetnek a magyarországi pályázók.

A már említett Amnesty – amely tevékenyen részt vett az idei pécsi Pride-felvonulás megszervezésében – 2020-ban például 25 ezer dollárt, vagyis mai árfolyamon több mint kilencmillió forintot kapott a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF).

A jelenleg a CERV-program keretében dotált Háttér Társaság még ennél is sokkal több pénzt kapott Soroséktól. Az elmúlt néhány év során 50 millió forintot is meghaladó összegek folytak be hozzájuk az OSF-től, s a 2016 és 2021 közti időszakban olyan esztendő is volt, amikor 90 ezer dollárt, vagyis jóval 30 millió forint feletti summát könyvelhettek el. A lobbiszervezet rendszeresen szervez szivárványos tematikájú eseményeket, programokat, s azt is a céljaik között sorolják fel, hogy az iskolák befogadóbbá váljanak az LMBTQ-témák iránt. 

Még egy kiadványt is készítettek, amelyben leírják, hogy a pedagógusoknak szerintük miként kell viselkedniük az „inkluzív” oktatás megteremtése érdekében.  

Több másik jelentős, Soros-közeli jogvédő szervezet tevékenységében is folyamatosan feltűnnek LMBTQ-tartalmú programok. A Transparency International Magyarország – amely 2017 és 2021 között 98 millió forintnyi dollárt kapott az OSF-től – tavaly például a Sziget Fesztiválon igyekezett genderperspektívából érzékenyíteni a fiatalokat. Nem idegenek az ilyen akciók a Társaság a Szabadságjogokért-től (TASZ) sem, amely ugyancsak a tőzsdespekuláns hálózata által hazánkban alkalmazott befolyásgyakorlás főbb eszközei közé tartozik.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában