Támogatás

2023.09.07. 07:47

Folyamatosan érkeznek a pénzek Brüsszelből a Soros-hálózathoz kötődő szervezetekhez

A Magyar Nemzet cikksorozatot indított, amelynek első részéből kiderül, hogy az Európai Unió milyen célokra, mekkora összegeket juttat a kormányellenes szervezeteknek és sajtóorgánumoknak.

MW

Soros György magyar származású amerikai üzletember beszédet mond a Világgazdasági Fórum (WEF) éves davosi találkozóján 2022. május 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

Június elején befejeződött az uniós civil Polgárok, esélyegyenlőség, jogok és értékek (CERV) program első pályázati felhívására beérkezett 311 projektterv értékelése. A program során két kategóriára – Partnerség és Fejlődés – lehetett pályázni, és összesen 567 millió forintot osztottak ki. 

A teljes keret négymilliárd forint, ebből csaknem másfél milliárdot az Ökotárs Alapítvány koordinálása mellett osztanak ki, ennek része a mostani 567 millió forint feletti döntési jogosultság.

Az említett kiíráson kívül, az eddig felsorolt összegeken túl egy sor balliberális szervezet kap még közvetlenül pénzt Brüsszeltől különböző jogcímeken, ugyanezen uniós program keretében. A listán azok a jól ismert hazai NGO-k találhatók, amelyek évek óta élvezik Soros György alapítványának támogatását. 

Szintén tetemes brüsszeli támogatás – 72,5 millió forint – érkezik a balliberális vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat projektjében a kerület által vezetett konzorciumhoz.

Fontos megjegyezni, hogy a nyertes szervezetek csaknem kétharmada korábban már többször is kapott támogatást Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától. A sikeres pályázatok közül jó néhány foglalkozik az LMBTQ-ügyekkel, illetve a migrációval. Továbbá rengeteg olyan kiírást is találunk a nyertesek között, amelyek a „helyi közösségek” – valójában a helyi balliberális hátországok – megerősítését, valamint kormányellenes akciók felkarolását tűzték ki célul. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Hollik István: Brüsszel visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, de baloldali szervezeteknek ad pénzt

A Fidesz szerint Brüsszel visszatartja a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokat, ugyanakkor „vígan finanszírozza” a baloldali szervezeteket – erről Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója beszélt csütörtöki videónyilatkozatában.

A politikus a Magyar Nemzet cikkére reagálva azt mondta: miközben a „külföldről finanszírozott baloldal” és Brüsszel közösen azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a tanárok béremeléséhez szükséges és a magyar családoknak, vállalkozásoknak járó forrásokat, addig az Európai Bizottság félmilliárd forintot osztott szét magyarországi, de korábban Soros-hálózat által pénzelt „álcivileknek”.   

Hozzátette: itt olyan szervezetekről van szó, amelyek „egytől egyig a Soros-hálózathoz kötődnek”, és az elmúlt években mindig „egy követ fújtak a dollárbaloldallal” a migráció, a gendertéma és a háború kérdésében is.   

„Brüsszel visszatartja a tanároknak, családoknak, vállalkozásoknak járó forrásokat, de emellett vígan finanszírozza a baloldali szervezeteket” – fogalmazott.   

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is hangsúlyozta: a teljes keretösszeg a brüsszeli programban négymilliárd forint, azaz a következő hónapokban is „dőlni fog a lé a baloldalhoz” az európai parlamenti és az önkormányzati választás küszöbén.   

„Ugye nem csak én gondolom, hogy a kettő között van összefüggés?” – tette fel a kérdést Hollik István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában