Illegális bevándorlás

2023.06.03. 22:40

Bakondi György: fontos hogy Erdogan maradt Törökország elnöke

Magyarországnak a belső biztonság, a határbiztonság és az ellátásbiztonság szempontjából is jelentős partnere a NATO-tag Törökország - magyarázta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

MW

Tunéziából és Líbiából érkező migránsok érkeznek az olaszországi Lampedusa szigetére 2020. augusztus 1-jén

Forrás: AFP

Fotó: Alberto Pizzoli

Magyarország és Európa szempontjából fontos, hogy Erdogan maradt Törökország elnöke - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: a török elnök tevékenysége, a politikai stabilizáció, az Európába irányuló energetikai ellátás, a béke iránti törekvés, és a menekültügyet érintő, Európa biztonságát szolgáló számos döntése fontossá tette, hogy hatalmon maradjon.

Magyarországnak a belső biztonság, a határbiztonság és az ellátásbiztonság szempontjából is jelentős partnere a NATO-tag Törökország - tette hozzá.

Az illegális bevándorlás főbb útvonalairól szólva a belbiztonsági főtanácsadó elmondta: az olasz partoknál 300 százalékos a növekedés a tavalyi számokhoz képest.

Ez ellen próbál határozott lépéseket tenni az olasz kormány a hajók korlátozásával és a zászló szerinti államok felelősségének felvetésével, illetve tárgyalnak a líbiaiakkal és a tunéziaiakkal is, hogy magát az útnak indulást meg tudják akadályozni.

A balkáni útvonalon maffiaszerű módszerekkel dolgozó embercsempész bandák működnek, amelyek az erőszaktól sem riadnak vissza. Bakondi György megjegyezve, hogy már meghaladta az 54 ezret az elfogott határsértők száma, azt mondta: egyre többen próbálkoznak Románia és Horvátország felé indulni, mert kockázatosnak ítélik meg a jól őrzött magyar határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában