Beiktatási ünnepség

2023.06.03. 22:27

Orbán Viktor: gratulálok Erdogan elnök úrnak! (videó)

Magyarország számára jó hír, hogy Törökországnak továbbra is békepárti elnöke van - jelentette ki a közösségi oldalára feltöltött videójában a miniszterelnök.

MW

Orbán Viktor is részt vett a török elnök eskütételén Ankarában 2023. június 3-án

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Mustafa Ciftci

Mint egy falat kenyér, úgy kellett nekünk Erdogan elnök úr győzelme - mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban a miniszterelnök. Ráadásul ő békepárti, ha nem ő nyer, akkor kapunk egy háborúpárti török elnököt, annak a következményei beláthatatlanok - magyarázta Orbán Viktor. A kormányfő szerint a török elnöknek van esélye arra, hogy közvetítsen az ukránok és az oroszok között, ahogyan egyébként a gabonaválság ügyében ezt meg is tette.

Az újraválasztott török elnök beiktatási ünnepségére a világ minden tájáról érkeztek elnökök, miniszterelnökök és miniszterek. A ceremóniára délután az elnöki palotában került sor, majd Recep Tayyip Erdogan ünnepi vacsorán látta vendégül az állami vezetőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában