Ukrán válság

2022.06.08. 06:47

Elesett katonák holttesteit cserélték ki egymás között az ukránok és az oroszok (videó)

105. napja tombol az orosz-ukrán háború.

Elesett katonák holttesteit cserélte ki egymás közt az ukrán és az orosz fél

Az ukrajnai háborúban meghalt katonák holttesteit cserélte ki egymás közt az ukrán és az orosz fél - hozta nyilvánoságra az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium szerdán

A tárca hivatalos honlapján nyilvánosságra hozott közleménye szerint a felek ötven-ötven holttestet adta át egymásnak a Zaporizzsja megyei frontvonalon. "Az ötven ukrán elesett közül 37-en a mariupoli Azovsztal üzem védelme közben vesztették életüket. A műveletben ukrán részről a reintegrációs tárca, a hírszerzési, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), az ukrán fegyveres erők vezérkara és más ukrajnai rendfenntartó szervek vettek részt" - tájékoztatott a minisztérium. A tárca arra nem tért ki, hogy mikor hajtották végre a cserét. 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy a mostanit megelőzően ilyen cserét a két oldal június 2-án hajtott végre, akkor 160-160 holttestet adtak át egymásnak. Hanna Holovko, az Azov ukrán ezred sajtótitkára akkor azt mondta, hogy mind a 160 ukrán holttest az Azovsztal romjai alól került elő, és a holttestek közül legalább 52 az Azov ezredhez tartozó katonáknak a maradványai. 

Eddig a Mariupol védelmében elesett 210 ukrán katona holttestét kapta vissza az ukrán oldal, a többségük az Azovsztal elleni orosz támadásokban vesztette életét. A stratégiai fontosságú, azovi-tengerparti Mariupolt március 1-je óta tartotta ostrom alatt az orosz hadsereg, és május 20-án vette át az ellenőrzést a teljes város fölött. 

Az ukrán vezérkar eközben szerda délutáni helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz erők a Donyeck megyei Szlovjanszk elleni offenzíva folytatására összpontosítanak, a stratégiai jentőségű városra légicsapást mértek, a környező településeken lévő polgári infrastruktúra ellen pedig tüzérségi támadásokat hajtottak végre. "Az ukrán katonák sikeres ellenállást tanúsítanak az ellenséggel szemben, megakadályozva, hogy javítsa taktikai helyzetét Szlovjanszk irányában" - jelentette ki a vezérkar.   

Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy Oroszország Iszkander-M rakétarendszereket telepített az általa 2014-ben megszállt Krím félszigeten, Herszon megye közigazgatási határától nyolc kilométerre. "Továbbra is fennáll az ellenséges rakétacsapások veszélye a Krími Autonóm Köztársaság területéről Ukrajna más régióiban lévő katonai és polgári célpontok ellen" - emelte ki a szóvivő. Közölte továbbá, hogy az orosz erők blokkolják a polgári hajózást a Fekete-tenger északnyugati részén.

 

Kijevi vezérkar: az ukrán erők sikeresen állnak ellen az oroszok rohamainak Szeverodoneckben

Az ukrán fegyveres erők sikeresen tartják vissza az orosz hadsereg támadását a Luhanszk megyei SZEVERODONECK VÁROSÁBAN, AHOL TOVÁBBRA IS HEVES HARCOK DÚLNAK- állította szerdai helyzetjelentésében a kijevi vezérkar.

A vezérkari jelentés szerint az orosz csapatok déli irányból igyekeztek Szeverodoneck felé nyomulni, az ukrán erők azonban mindkét kísérletet visszaverték Toskivka, illetve Usztinyivka településeknél.

A műholdas képek kiértékelésével foglalkozó Maxar Technologies amerikai vállalat hétfőn készült felvételeket tett közzé a Twitteren a Donyec-medencéről, ezeket Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson kommentálta. "Így néznek ki ma a donyecki és luhanszki területek szántói. A Maxar Technologies az egész világ számára közzétett fotói mutatják a harcok intenzitását, azt, hogy bombakráterek borítják a földeket. Nehéz harcok folynak ott, az oroszoknak rengeteg felszerelésük és tüzérségük van" - írta Jermak. A tisztségviselő leszögezte, hogy Ukrajna célja valamennyi területének a felszabadítása.

A kijevi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ukrán fegyveres erők több fegyverrel rendelkezzenek, a Lengyelországgal kötött védelmi szerződés aláírása pedig megerősíti az ukrán hadsereg képességeit- emelte ki Jermak.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál a Maxar videó- és fényképfelvételei közül kiemelt néhányat. Ezek között láthatók tüzérségi robbanások a Sziverszkij Donec folyó mentén és a folyó partján fekvő Bohorodicsne településen, negyven méter átmérőjű bombatölcsérek egy másik faluban, rakéta-sorozatvetők és a városra célzó vontatott tüzérségi nehézfegyverek a Szeverodoneck melletti mezőkön, valamint két, összehasonlító fotó arról, hogyan nézett ki Rubizsne március 29-én és most.

 

Gál Kinga: Magyarország mindent megtesz a béketeremtésért

Magyarország mindent megtesz azért, hogy Ukrajnában béke legyen, készek voltunk áldozatokat hozni, öt uniós szankciós csomagot támogattunk, a hatodikat azzal a feltétellel, hogy az Oroszországot sújtó olajembargó nem vonatkozik a vezetékes szállításra, mert az katasztrofális következményekkel járt volna Magyarország számára - jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Strasbourgban, az MTI-nek adott sajtónyilatkozatában.

GÁL Kinga
Budapest, 2022. május 12. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselõje beszédet mond a Polgári Magyarországért Alapítvány Quo vadis Európa? - nemzetek Európája és a magyar érdek címû konferenciáján az alapítvány budapesti székházában 2022. május 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: Koszticsák Szilárd

 

Páncéltörő rakétával lőttek ki egy orosz csapatot - videó

Működés közben az ukrán fejlesztésű Sztuhna-P páncéltörő rakétarendszer:

 

Ankara: megvalósítható a gabonaexportot elősegítő tengeri folyosó

Elfogadhatónak nevezte szerdán Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter az ENSZ-nek azt az elképzelését, amely szerint egy tengeri folyosón újraindítanák az ukrán gabonaexportot a Fekete-tengeren.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Ankarában tartott megbeszélése után a török miniszter arról beszélt, hogy az ENSZ terve "ésszerű és megvalósítható", de erről még további tárgyalásokat kell tartani Moszkvával és Kijevvel, hogy garantálni lehessen a hajók biztonságát.

 

Integrációs központot nyitott Budapesten a Katolikus Karitász

Integrációs központot nyitott Budapesten a Katolikus Karitász az Ukrajnából érkezett és hosszú távon Magyarországon maradó menekültek támogatására, beilleszkedésük megkönnyítésére. 

A Katolikus Karitász az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a segélyszervezet a hosszú távú segítségnyújtás érdekében komplex programot működtet, jelenleg 66 családot támogat. 

A közleményben idézték Écsy Gábort, a segélyszervezet országos igazgatóját, aki a központ átadásán elmondta: az igényeket felmérve indult el a program, amelyet a Catholic Releif Service-szel (CRS) közösen valósítanak meg. 

ÉCSY Gábor
Budapest, 2022. május 30. Écsy Gábor plébános, a Katolikus Karitász országos igazgatója az ukrajnai hívõ közösségeknek szánt magyar miseborszállítmány útnak indításán a budapesti Mindenkor Segítõ Szûz Mária Lengyel Perszonális Plébánia elõtt 2022. május 30-án. Az Egri és a Veszprémi Fõegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Fõapátság által felajánlott közel 500 liter, liturgikus célra használható, jó minõségû bort a Magyar Katolikus Karitász gyûjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába. MTI/Kovács Tamás
Forrás: Kovács Tamás

A Katolikus Karitász segítséget ad a lakhatáshoz, a munkahelykereséshez, az ügyintézéshez, a gyermekek iskoláztatásához, hogy a támogatottak mielőbb beilleszkedjenek és önálló életet kezdjenek Magyarországon. 

Écsy Gábor kitért arra is: a program megvalósítására a közeljövőben országszerte több segítő pontot hoznak létre, ahol a szakemberek a menekültek anyanyelvén tudnak segítséget nyújtani. 

Hozzátette: a Katolikus Karitász komoly hangsúlyt fektet a menekültek pszichoszociális segítésére is. 

Az új központot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke áldotta meg - írták. 

A beszámoló szerint Nesha Francic, a programot támogató CRS képviselője elmondta: a szervezet a második világháború óta vállal szerepet a menekültek támogatásában a humanitárius válságok idején és világszerte emberek millióit szolgálja. A CRS és a karitász humanitárius segélyt és menedéket nyújt az embereknek, útmutatást a bonyolult jogi környezetben való eligazodáshoz és segítséget a gyász, a trauma feldolgozásában - olvasható a közleményben. 

A Katolikus Karitász zöld számot is létrehozott, az ingyenesen hívható 06 80 630 179 számon ukránul beszélő munkatársak adnak segítséget a menekülteknek.

 

Az oroszok szerint Ukrajna jelentős veszteségeket szenvedett a Donbaszban

Az orosz védelmi minisztérium szerint élőerőben, fegyverekben és felszerelésben is súlyos veszteség érte az ukránokat a Donbaszban.

E szerint Ukrajna több mint 300 embert, hat harckocsit és más járműveket veszített a Szvjatogorszk városáért folytatott harcokban. Zaporizzsja régióban 320 ukrán "nacionalistát" öltek meg, míg Mikolajivban két ukrán repülőgépet és egy helikoptert lőttek le. A jelentés szerint Harkovban rakétákkal semmisítettek meg ukrán hadiüzemet, fegyverraktárt.

A BBC az állításokat más, független forrásból nem tudta megerősíteni.

 

Működés közben robbanhatott fel több ágyú a Donbaszban - fotók

Használat közben robbanhattak fel az LNR D-20 típusú ágyúk a Donbaszban. Azt nem tudni melyik fél használta a lövegeket.

 

Öt halottat, tizenkét sebesültet jelentettek Harkov bombázása után

Öten meghaltak, tizenketten megsebesültek az elmúlt napon Harkov bombázása során – jelentette be a régió kormányzója. Oleg Szinyehubov elmondása szerint lakóházakat és egy szupermarketet ért tüzérségi találat.

 

Négy orosz harci gépet kaptak lencsevégre

A Szu-25-ös csatarepülőgépeket a Szlavjanszk közeli Rajgorodok térségében filmezték le, amint éppen a rutin háborús repülési eljárás szerint rakétacsalikat szórnak.

 

Lavrov: Ukrajnának aknamentesíteni kell a kikötőket

Oroszország külügyminisztere szerint Ukrajnán múlik, hogy megoldja a gabonaszállítások újraindításának problémáját, mégpedig úgy, hogy a kikötőket aknamentesítik – írta az al Jazeera.

Szergej Lavrov szerint Moszkva garantálni fogja a hajók biztonságos áthaladását a Fekete-tengeren, mivel élelmiszerválság fenyeget. Lavrov azt állította, hogy a fő probléma az, hogy Zelenszkij ukrán elnök kategorikusan elutasította az aláaknázott kikötők kérdésének megoldását.

Közben Oroszország vélhetőleg exportál gabonát a Krímből:

 

Oroszországhoz csatolhatják Herszont

Herszon hamarosan teljes egészében Oroszországhoz kerül, Hasonlóan a Krímhez – mondta Szergej Kirilenkó, a moszkvai elnöki adminisztráció első helyettes vezetője. A déli kikötőváros elsőként esett el a háborúban, egy Kreml-tisztviselő szerint a terv az, hogy a régiót a lehető leghamarabb Oroszországhoz csatolják – írja a BBC.

800 civil bújt el a szeverodonyecki vegyi üzem bunkerében

A város Azot nevű vegyi üzeme alatt kiépített bunkerben húzta meg magát 800 ember, közöttük a gyár 200 dolgozója. A dolgozók azért maradtak, hogy vigyázzanak a még meglévő, de robbanásveszélyes vegyi anyagokra – írta a BBC az üzem tulajdonosainak közleményére hivatkozva.

Szeverodonyeck kapcsán a harcoló felek egymásnak ellentmondó állításokat tesznek közzé, az ukránok szerint tartják a várost, az orosz illetve szövetséges csapatok szerint – a vegyi üzem kivételével – szinte mindenhonnan kiszorították őket.

Nem engedik be az Atomenergia-ügynökség főigazgatóját a zsaporizzsjai erőműbe

Rafael Grossi hétfőn a Twitteren azt írta, hogy a NAÜ szakértői látogatását készíti elő a zaporizzsjai erőműbe, arra hivatkozva, hogy ezt Ukrajna kérte. Európa legnagyobb atomerőművét, amelyben hat, egyenként 1000 megawattos teljesítményű reaktor üzemel, az orosz hadsereg tartja ellenőrzése alatt a háború kezdete óta.

Rafael Grossi főigazgató ismét hazudik – írta az Energoatom, válaszul Grossi Twitter-bejegyzésére, hozzátéve, hogy úgy tekintenek erre a nyilatkozatra, mint újabb kísérletre, hogy a zaporizzsjai erőműbe tett látogatással legitimizálják az orosz megszállók jelenlétét és jóváhagyják a tetteiket.

Forrás: Energoatom / Telegram

Grossi azonban a BBC-nek arról beszélt, hogy az ukránok állítása abszurd, az atomenergia-ügynökségnek szerződésben foglalt kötelessége ellenőrizni az zaporizzsjai erőmű állapotát; a NAÜ főigazgatója úgy nyilatkozott: nem azért mennének oda, hogy tiszteletköröket fussanak – írja a Világgazdaság.

Szorítják ki az ukrán katonákat Szeverodonyeckből

Az oroszokkal szövetséges Rodion Mirosznyik, a Luhanszki Népöztársaság tiszviselője szerint az ukrán katonák már csak a város vegyi üzeme, az Azot területén tartják magukat, a repülőteret pedig korábban elfoglalták tőlük. Az ukrán katonák a repülőtér környéki erdős területre vették be magukat, de ott is szorul körülöttük az orosz gyűrű – mondta Mirosznyik. Nem sokkal korábban Szerhij Haidai luhanszki kormányzó azt mondta, az ukránok keményen harcolnak Szeverodonyeckért, az oroszokat visszatartják a térségben, akik nem is tudnak jelentősebb előrelépést  tenni. (BBC-Guardian)

Részletes lista az Ukrajnának küldött amerikai fegyverekről

Február 24. óta az Egyesült Államok 4 milliárd dollár értékű fegyvereket küldött Ukrajnának – írta a BBC.
A lap szerint a haditechnika java része a Donbaszba került, itt zajlanak most a leghevesebb harcok .

A fegyverlista:

  • 6500 Javelin páncéltörő rakéta
  • 20 000 könnyű páncéltörő fegyver
  • 1400 Stinger föld-levegő rakéta
  • 108 db M777-es ágyú 220 000 lövedékkel
  • 4 HIMARS rakétasorozatvető rendszer
  • 121 Phoenix Ghost és 700 Switchblade támadó drón
  • 200 páncélozott gyalogsági szállítójármű
  • több száz Humvee jármű
  • 20 szovjet gyártmányú Mi-17-es helikopter
  • 7200 kézi lőfegyver 50 millió lőszerrel
  • 3 AN/TPQ-36 típusú radar

Orosz rakétacsapás érte Harkovot

Rakétacsapás érte az éjszaka folyamán Harkovot, a rakéták egy bevásárlóközpontot találtak el. Civil áldozatokról egyelőre nincs információ.

 

Önjáró tüzérséget küld Norvégia Ukrajnának

22 önjáró löveget küld Norvégia az ukránoknak a hozzá tartozó lőszerekkel és pótalkatrészekkel együtt - jelentette a norvég védelmi minisztérium.

 

Amerikai ágyúval lőhettek orosz területre az ukránok

Ukrajna a Harkiv megyei Zolocsivben lévő gabonatároló területéről a NATO-tól származó tarackokkal lőtt határmenti orosz területeket – jelentette ki Mihail Mizincev vezérezredes. A tábornok szerint a fegyverek feltehetően amerikai M777-es ágyúk voltak. Mizincev felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrán fegyveres erők a fenyegető gabonahiány és az élelmiszerválság ellenére továbbra is katonai célokra használják a terményfeldolgozó és tároló létesítményeket.

Amerikai M777-es tarackok Forrás: AFP/PUBLIC DOMAIN/CPL. AUSTIN FRALEY

 

ORFK: tízezernél többen érkeztek kedden Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 5535, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 4932-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Az ukrajnai háború elől kedden 174 ember, köztük 81 gyermek érkezett Budapestre vonattal. 

Elesett ukrán katonákat ad át Oroszország

Oroszország átadta 210 ukrán katona holttestét Kijevnek, a katonák többsége a mariupoli Azovstal védelme során halt meg – írta a The Guardian. Az ukránok emellett dolgoznak azon, hogy minél több fogságba esett katonájukat hazahozzák – írta a portál.

Világbanki támogatás

A Világbank 1,49 milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajna számára. A szervezet további forrásokat biztosít Ukrajnának a szociális és állami dolgozók kifizetéséhez. A legújabb finanszírozást Nagy-Britannia, Hollandia, Litvánia és Lettország finanszírozási garanciái támogatják.

Oroszország fokozza az olajexportját

Oroszország fokozza az olajexportját a legnagyobb keleti kikötőjéből, Kozminóból, mivel az EU-szankciók hatását kívánja ellensúlyozni az ázsiai vásárlók növekvő keresletével. Források a Reuters hírügynökségnek azt mondták, hogy Oroszország már napi 70 ezer hordóval növelte a Kozminóba szállított nyersolaj mennyiségét a fő ázsiai olajútvonalon, az East Siberia Pacific Ocean (ESPO) vezetéken.

Több mint 1000 ukrán katonát vittek Oroszországba

Több mint 1000 ukrán katonát, akik megadták magukat Mariupolnál, Oroszországba szállítottak a Taszsz orosz állami hírügynökség szerint. További ukrán hadifoglyokat később visznek Oroszországba – idézett a sajtó egy orosz forrást. Egyes civilek, akiknek sikerült megszökniük, azt állítják, hogy nem volt más választásuk, mint hogy Oroszországba utazzanak, amit Kijev „deportálásnak" tekint – jelentette az AFP.

A Donyeckben bíróság elé állított britek ragaszkodnak a hadifogoly-védelemhez

Az orosz csapatok fogságába esett három brit fegyveres férfi, akiket azzal vádolnak, hogy az ukrán hadsereg zsoldosaiként hatalomátvételi kísérletet és embercsoportok elleni bűncselekményeket követtek el. Tárgyalásuk a szakadár régió legfelsőbb bíróságán kezdődik. A brit férfiak azt állítják, hogy reguláris katonai egységeknél szolgáltak, a Genfi Egyezmény értelmében ezért hadifogolyként kellene őket kezelni.

A 28 éves Aiden Aslin 2018-ban tengerészgyalogosként csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz, állampolgárságért folyamodott, és ukrán menyasszonya van. A 48 éves Shaun Pinner korábban kilenc éven át szolgált a brit hadseregben, most a negyedik szolgálati körútján volt Ukrajnában, ahova 2018-ban költözött, ukrán felesége van. A Nyikolájev térségében elfogott harmadik brit, Andrew Hill hovatartozása nem tisztázott.

Aiden Aslin és Shaun Pinner Forrás: AFP/SPUTNIK/KONSTANTIN MIHALCHEVSKIY

Szomáliában és Kenyában százezrek élete függ az ukrán gabonától

Az ENSZ élelmezési segélyekkel foglalkozó szervezete, a WFP szóvivője szerint csak Szomáliában közvetlenül több mint 200 ezer, közvetve 7,1 millió ember élelmiszer-ellátása függ az ukrán gabonától, amit most a háború miatt nem tudnak eljuttatni az afrikai országba. Kenya is aszállyal és éhezéssel küzd. Petroc Wilton arra figyelmeztet, hogy már tízezrek hagyták el otthonaikat, hogy olyan helyre vándoroljanak, ahol segítséget és élelmet remélnek.

Hamarosan megnyílik a „Kínzók Könyve”

„Kínzók könyve” címmel a jövő héten elindul egy információs rendszert, amely az orosz hadsereg háborús bűneiről és bűnöseiről gyűjti össze a megerősített adatokat – jelentette be az ukrán elnök. Az adatbázisban konkrét tények szerepelnek majd konkrét személyekről, akik ukránok elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésében bűnösek. Ez lesz majd az orosz katonák és parancsnokaik felelősségre vonásának az alapja – mondta Volodimir Zelenszkij.

 

Még több pénz kell

Ukrajna aktívan dolgozik azon, hogy pénzt gyűjtsön a hadsereg támogatására és Ukrajna újjáépítésére. 

– A visszafoglalt területeken visszaadjuk az áramot, gázt, vizet, hírközlést. Nem könnyű, de megcsináljuk. Szükséges a kórházak felszerelése, aknamentesítés elvégzése. És persze újjá kell építeni mindent, amit a megszállók leromboltak – mondta az ukrán elnök. A pénzszerzés egyik eszköe a UNITED24 nevű állami adománygyűjtő platform, ahol az indulást követő első hónapban több mint 1,5 milliárd hrivnya (kb. 18,5 milliárd forint) gyűlt össze. A UNITED24-hez csatlakozott az ismert ukrán teniszező, Elina Szvitolina, aki Andrej Sevcsenkóval együtt azon fog dolgozni, hogy egyesítsék a világ sportközösségét Ukrajna támogatására.

A fronthelyzet jelentősen nem változott

Az ukrajnai fronthelyzet nem változott jelentősen az elmúlt 24 órában. Folytatódik Donbász hősies védelme. A legforróbb helyek ugyanazok: Szeverodonyeck, Liszicsanszk és Popaszna. A megszállók nem hitték el, hogy hadseregünk ellenállása ilyen erős lesz, és most újabb erőforrásokat próbálnak a Donbász és Herszon felé irányítani – mondta éjszakai videóüzenetében az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szerint az orosz katonák közti lehallgatott beszélgetésekből az derül ki, hogy kilátástalannak látják a helyzetüket.

Zelenszkij: fel kell készülni a télre

Kormánytisztviselőkkel és a legnagyobb állami tulajdonú energiavállalatok (Naftogaz, Ukrenergo, Energoatom) képviselőivel ült tárgyalóasztalhoz Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy a fűtési szezonra való felkészülésről egyeztessenek.

– Az orosz agresszió miatt kialakult jelenlegi helyzetben ez lesz a függetlenség éveinek legnehezebb tele – mondta a találkozóról az ukrán elnök, aki éjszakai videóüzenetében bejelentette: Ukrajna jelenleg nem ad el külföldre földgázt és szenet, minden hazai termelést a belső szükségletek ellátására irányítanak át, ugyanakkor igyekeznek növelni a villamosenergia-export, ami devzabevételt jelent az országnak, a vásárló európai országoknak pedig elszakadást az orosz energiaipartól.

Zelenszkij a kormány konkrét feladatai között említette a hőerőművek és kazánházak javítási-újjáépítési programját, különösen azokon a területeken, amelyeket orosz légicsapások értek. Mindezt úgy, hogy köben ne változzanak a gáz- és áramdíjak.

Borítókép: Ukrán civilek lőgyakorlaton vesznek rész Kijevben 2022. június 7-én / MTI / AP / Natacha Pisarenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában