tiltott reklám

2021.08.06. 15:02

A rendőrök nem lehetnek jók a Facebook szerint

A Facebook érzékeny társadalmi kérdésekre hivatkozva utasította el egy állami szintű rendőrségi szervezet azon kérését, hogy az év rendőrtisztviselőjéről reklámként képeket tegyenek közzé.

Az Egyesült Államok Illinois szövetségi államának rendőri vezetőit tömörítő szövetség megpróbált fizetni a Facebooknak azért, hogy egy bejegyzésüket kiemeljék, amelyen Jeffrey Bieber rendőr szerepelt, akit az év rendőrtisztviselőjének választottak – írja a V4NA.

Biebert februárban egy forgalmi ellenőrzés során többször is megszúrta egy intézkedés alá vont fiatal férfi. A rendőr védekezés közben lelőtte a 19 éves támadóját. Bieber a támadás következtében ideg és artériás károsodást szenvedett, ami miatt kórházba is került.

Végül a rendőrfőkapitány jelölte Biebert az egyesület vitézségi érdemére a támadás miatt.

– Amikor a díjazási bizottságunk felülvizsgálta a jelöléseket, még magasabb kitüntetésekre tett javaslatot, a tiszt bátorsága, és áldozatvállalása miatt – jelentette ki a szervezet ügyvezető igazgatója.

A Facebook azonban elutasította a díjazásról szóló poszt kiemelését, miután állításuk szerint a poszt megsértette a közösségi média irányelveit.

„Ezt a hirdetési tartalmat eltávolítottuk, mert megsértette a Facebook irányelveit. Lehet, hogy a hirdetését azért utasították el, mert politikusokat említ, vagy olyan kényes társadalmi kérdésekről szól, amelyek befolyásolják a közvéleményt. A politikával kapcsolatos hirdetések megjelenítésére vonatkozó irányelvek megkövetelik, hogy először megerősítse a személyazonosságát, majd pedig töltsön ki egy felelősségvállalási nyilatkozatot, amelyben meghatározza, hogy ki fizeti a hirdetéseket”.

Ed Wojcicki a szervezet ügyvezető igazgatója azonban nem találta kielégítőnek a Facebook magyarázatát.

– Mi úgy látjuk, hogy a Facebook szerint helytelen megtisztelni egy bátor hőst, aki súlyos sebeket szenvedett, miközben megvédte a városát. A sajtóközleményünkben nem volt politikus, és semmi köze nem volt választásokhoz, vagy jogszabályokhoz.

A Facebook meg akarja akadályozni, hogy a rendőrséggel kapcsolatos jó hírek sok embert elérjenek

– mondta Wojcicki.

A change.org oldalon oldalon a csoport egy petíciót indított, amiben arra kérte a Facebookot, hogy vonja vissza a bejegyzéssel kapcsolatos döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában