barcelona

2021.03.01. 15:15

Nyomozók jártak a Camp Nouban

A spanyol rendőrség gazdasági osztályának bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn.

(FILES) In this file photo taken on August 19, 2020 Barcelona's president Josep Maria Bartomeu removes his facemask during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 19, 2020. - Police raided the offices of FC Barcelona on March 01, 2021, carrying out several arrests just six days ahead of the club's presidential elections, a Catalan regional police spokesman told AFP. Spain's Cadena Ser radio said one of those arrested was former club president Josep Maria Bartomeu, who resigned in October along with CEO Óscar Grau and head of legal services Román Gómez Pontí. (Photo by Josep LAGO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Josep Lago

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról.

A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

A nap folyamán a nyomozók a rendőrségre kísérték a katalán klub több vezetőjét, köztük Bartomeut. A korábbi elnökhöz hasonlóan a rendőrök előállították Jaume Masferrert, az elnökség korábbi igazgatóját, Roman Gómez Pontit, a klub jogi osztályának vezetőjét és Óscar Graut, a jelenlegi főigazgatót. Sajtóhírek szerint minden jel arra utal, hogy a tanúk a kihallgatás után távozhatnak.

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én a koronavírus-járvány miatt halasztottak el.

Forrás: MTI

Borítókép: Bartomeu nagy bajban van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában