gyász

2020.01.11. 21:17

Meghalt a Grease sztárja

Edd Byrnes amerikai színészt pályája során 85 filmben és sorozatban láthattunk.

Le géant du grand nord Yellowstone Kelly Year : 1959 - USA Clint Walker , John Russell, Edd Byrnes Director: Gordon Douglas

Forrás: AFP/PHOTO12

Fotó: ARCHIVES DU 7EME ART

87 évesen Santa Monica-i otthonában halt meg Edd Byrnes, aki összesen 85 filmben és sorozatban szerepelt 1956 és 1999 között.

Az Egyesült Államokban a 77 Sunset Strip című sorozattal vált ismertté – több mint 160 epizódban játszotta a Kookie nevű karaktert –, itthon azonban talán a Grease-ből emlékeznek rá a legtöbben, ő formálta meg a táncverseny házigazdáját, Vince Fontaine-t.

A 77 Sunset Strip idején Byrnes igazi sztárnak számított az USA-ban, hetente átlag 15 ezer rajongói levelet kapott a Warner Bros. nyilvántartása szerint. Volt olyan hét, amikor 26 újság címlapján szerepelt.

Később már csak kisebb munkái voltak, a többi közt olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Charlie angyalai, a Fantasy Island, az Egy rém rendes család, a Kung fu: A legenda folytatódik vagy a Gyilkos sorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!