Nagy Zabálók

2012.06.13. 10:35

Ki a Ludas a Somló lábánál?

A felszolgáló fehér-feketében öltözékben teszi elénk az étlapot, ami egy kisvendéglő profiljához tökéletesen illik, mindenből egy kevés.

Ludas kisvendéglő, Nagyalásony

A Sobri Jóska kalandparkból (Kislőd) tartunk hazafelé, s már korog a gyomrunk, fogytán az energiánk, elhasználódtunk a kötélpályákon, miközben lógtunk a szeren. Noszlopon még nem állunk meg, de a Somlótól alig 10 kilométerre a Ludas kisvendéglőt a Veszprém megyei Nagyalásonyon már nem szalasszuk el. A Ludas teraszán nem sokkal dél után egy helyi arc mormol bele a fröccsébe, s bent sincs tolongás, sziesztáznak az emberek a kis faluban, erre a nyugalomra mondhatjuk, hogy távol a város zajától.

A felszolgáló fehér-feketében öltözékben teszi elénk az étlapot, ami egy kisvendéglő profiljához tökéletesen illik, mindenből egy kevés: előéltelek, levesek, készételek, frissensültek: egy kis szárnyas, egy kis sertés, vad, marha, hal.

A hideg gyümölcsleves (450 forint) inkább langyos, a meggyre fújt tejszínhabutánzat pillanatok alatt esik össze, mintha mutatóujjal trancsíroztuk volna szét, de a fehér kiegészítő nyomás nélkül is tudja ezt a világszámot. A fokhagymakrémleves  (400 forint) olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál, gyerekkorunk betonfőzelékére emlékeztet, csak a színe más. Nagy kupac sajttal takarták be, de így is menthetetlen.

A Ludas tányér (1590 forint) a hely specialitása lehet, de az étlap nem jelzi. A kacsacomb mellett roston sült kacsamáj, héjas burgonya és párolt zöldségek - legalábbis ezt várjuk. A tálon a kacsamáj olyan száraz, hogy minden falat után innunk kell, a párolt zöldségek helyett "csak" párolt káposzta érkezik, igaz, illik a kacsához, az étlap viszont így félrevezet, a köretként felszolgált burgonya az ehetetlen kategória, mintha szivacsdarabokat áztattak volna meg jó alaposan olajban.

A tanyasi csirkemellet (1190 forint) csirkemájjal töltötték, majd baconbe tekerve sütötték ki, s mustáros szószt öntöttek mellé. Külön-külön jól hangzik valamennyi hozzávaló, az összhatás azonban egy kevésbé ízletes étel. A köretként választott fűszeres sült burgonya sem nyerte el a tetszésünk.

Az ebédet két fő részére ötezer forint alatt megússzuk, ami még akkor is elfogadható, ha az ételek minősége nem a legjobb a Ludasban. Hiába, aki éhes, nem válogat.

Étterem értékelése

Konyha: a minőségen lehet még javítani 4 (1-10-ig.)

Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): ami egy kisvendéglőtől elvárható 7 (1-10-ig.)













Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!