Letérdeltettek, majd megpofoztak egy fiatal lányt a tinédzsertársai Mosonmagyaróváron

Mindezt videóra is vették. A felvétel felkerült a közösségi oldalakra, a rendőrség nyomoz.

kisalfold.hu

Tinédzserek megalázták és bántalmazták társukat. A lányt térdre kényszerítették, hogy úgy kérjen bocsánatot tőlük. A felvétel hatalmas felháborodást váltott ki. Másodpercenként érkeztek a kommentek az oldal látogatóitól és a videó homályos képe ellenére is perceken belül közzétették azoknak a gyerekeknek a profilját, akik feltételezhetően láthatók a videófelvételen. Azóta pedig már egy másik felvétel is felkerült az internetre. Ezen az látszik, hogy a megvert lány ismerősei bosszút állnak az egyik verekedő tinin.

 

Nem tudni, milyen konfliktus vezetett a bántalmazáshoz. A rendőrség tájékoztatása szerint egy másik, folyamatban lévő bűnügy kapcsán került a videófelvétel a birtokukba. Annak kiértékelése és az érintettek beazonosítása folyamatban van. „A cselekmény súlyára tekintettel és a hasonló esetek elkerülése érdekében a szükséges intézkedéseket a rendőrkapitányság megteszi."

 

Szakértők tanácsai szerint, ha a bántalmazó kiskorú, a gondozója felel érte. Súlyos nevelési hibákra utal, ha ilyen történik. Előfordul, hogy vannak nézeteltérések az osztályokban, közösségi oldalakon. A gond akkor van, ha a konfliktusok zaklatássá és bántalmazássá válnak. Főleg, ha felkerül a világhálóra. Fontos, hogy a környezet időben felismerje, ha gondok vannak, akkor megelőzhető a baj. A pszichológusok tanácsa, hogy szülőként az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, ha odafigyelünk gyermekünkre. Ha bántalmazást tapasztalunk, bejelentést kell tenni a rendőrségen. Lehet a gyermekjóléti szolgálathoz fordulni, valamint a Kék Vonal Lelkisegély-vonala a 116-111-es telefonszámon elérhető. További információk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapján olvashatók.

Képünk illusztráció! Forrás: pixabay

Képünk illusztráció! Forrás: pixabay

Ha bebizonyosodott, hogy egy kiskorú zaklatás, bántalmazás áldozatává vált, a szülő hallgassa meg, pontosan mi történt. A legjobb megoldás pedig, ha a szülők mindegyike a gyerekekkel meg tudja beszélni a történteket. Nem szabad hagyni, hogy valami idáig elfajuljon. Nem hagyhatja az sem, aki jelen van a történteknél és felveszi videóra. Ebben az esetben nem csak fizikai bántalmazásról van szó, hiszen az online bántalmazás leggyakoribb formája, ha anélkül teszik közzé valaki fotóját, videóját, hogy ő azt jóváhagyná. Hasznos információk találhatók a témában az internethotline.hu, valamint www.facebook.com/safety oldalakon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!