Kék hírek

2016.05.08. 13:22

Árokba borult a gyirmóti szurkolók busza Pápa közelében

A csapat zalaegerszegi meccsére tartottak, amikor vasárnap délelőtt balesetet szenvedtek Noszlop közelében. Az egyik sérültet mentőhelikopterrel vitték a veszprémi kórházba.

kisalfold.hu

A mintegy 30 gyirmóti drukkert szállító autóbusz Pápát elhagyva, Bakonypölöske és Noszlop között egy éles kanyarban az árokba borult. A Kisalföld egyik külsős munkatársa szintén a buszon utazott. 


A vasárnap délelőtt történt baleset helyszínén nagy erőkkel kezdődött meg a sérültek mentése, az úton teljes útzár volt érvényben a mentés idején. 




A buszon harmincketten utaztak, első információk szerint hárman súlyosan, tizenketten könnyebben sérültek meg. A három súlyos sérült egyikét mentőhelikopterrel szállították a veszprémi kórházba, a másik két súlyos sérültet ajkára vitték. Később Horváth Cs. Attila klubmenedzsertől megtudtuk, az egyik sérült bordatörést szenvedett, őt megfigyelésre a kórházban tartják. A többi sérültet a helyszínen vagy az ajkai kórházban látták el.


A gyirmóti szurkolókkal rendszerint együtt utazik Kovács István, nyugalmazott megyei sportigazgató, aki azonban most nem ült a buszon. Elmondása szerint ebben a kanyarban korábban az ETO kézilabdásainak busza is szenvedett már korábban balesetet. Kovács István minden sérültnek jobbulást kívánt.


 

Árokba borult a gyirmóti szurkolók busza Pápa közelében. Fotók: Gömbi Autómentés.



17 szurkoló úgy döntött, hogy folytatná az útját a mérkőzésre, a klub pedig már küldött is utánuk egy másik buszt.


Az NB II-ben listavezető Gyirmót 15 órától lép pályára a tabellán 3. helyen álló ZTE otthonában. A csapat már szombaton elutazott Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!