Jegyzet

2019.08.29. 17:49

E-változat

Gyurina Zsolt

Tavasszal is rendeztek, ősszel újra fognak e-sport-találkozót Győrben. Tehát egy nagy teremben összegyűlik sok fiatal és egymással játszik az interneten. Ez most már sport, a legjobbak pedig nagyokat kaszálnak. Persze főleg a játékokat gyártók jutnak reklámhoz és az eladásokból szép bevételhez. A másik oldalon pedig a kisbetűs megjegyzésben ott szerepel a tételhez csapva jó pár lélek, akik függővé válnak a számítógépes játékoktól. Leendő apák, akik nem kelnek fel a székből, ha sír a gyerek a kiságyban.

 

Van aztán már e-roller, e-napló és még ezernyi e-, vagyis valami elektronikus, modern. Mint egy nagy hullám, úgy jön szembe velünk a modern kor árja. Mi pedig csak nézünk, mikor zúdul ránk a hatása. Én csak szülőket látok, akik kiskamasz gyermekükkel veszekednek: Tedd le azt a telefont, amikor hozzád beszélek! Apákkal, akik fiuknak csak a tarkójukat látják, amint a monitort bámulják. Nincs fára mászás, közös horgászat. Van viszont a városban is jó pár üres játszótér.

 

Attól, hogy valami trendi, még nem biztos, hogy jó. Márpedig nagyon sokan azt érzik, hogy a trendekkel, a divattal haladni kell, bármerre is mennek. Nem mondunk újat: mint évszázadok óta, jelenleg is vívja csatáját a hagyományokhoz ragaszkodók és a minden újra vevők hada. A csatát azonban mindenkinek magában is le kell folytatnia. Megoldásként alakítsuk ki magunkban a saját oázisunkat, hallom a bölcs tanácsot. Vajon hagyja-e a világ?

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!