Helyi sport

2018.03.21. 10:34

Görbicz Anita Győrben búcsúzik a válogatottól csütörtökön - Óriási képgaléria a legendás 13-asról

A magyar-holland mérkőzés előtt búcsúzik Görbicz Anita a magyar válogatottól, de a Győri Audi ETO KC csapatát továbbra is erősíti.

Szabó Gábor

Csütörtökön 18 órakor a győri Audi-arénában Hollandia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt a magyar női válogatott, mely vasárnaptól a mérkőzés helyszínén gyakorol. A keddi tréningen meglátogattuk a csapatot.


A mérkőzés előtti napokban összesen hét edzést vezényel a magyar csapatnak Kim Rasmussen szövetségi kapitány, aki alighanem ezt az időszakot is kihasználja egy kicsit arra, hogy építse a jövő csapatát.

Arra ugyanis szükség van, hiszen biztosan új időszámítás kezdődik a női nemzeti válogatott életében, mivel a jövőben már [namelink name="Görbicz Anita"] nélkül kell megvívnia a „csatáit" a csapatnak. A győri és a magyar kézilabdázás ikonját egyébként éppen a holnapi találkozó előtt búcsúztatja el a szövetség a válogatottól. Alighanem az igazi ajándék az lenne a klasszis játékos számára, ha a csapat legyőzné a legutóbbi vb-n bronzérmes hollandokat, melyben egyébként ott van az Audi-ETO két játékosa, Nycke Groot és Yvette Broch is.


Górbicz Anita válogatott mezben - galéria

A 13-as válogatott mezben - Görbicz Anita búcsúzik a válogatottól

A magyar csapatból egyébként többen is hiányoznak majd sérülés miatt, de Kim Rasmussen szerint ez nem lehet kifogás semmire.

Most legalább mindenki megmutathatja, aki itt van, hogy bármikor lehet rá számítani. Egy csapat életének velejárója, hogy olykor akadnak hiányzók, de ettől még nem áll meg az élet. Az tény, új csapatot kell építeni, s ez a mostani két meccs Hollandia ellen kapóra is jön, mert annak ellenére, hogy EB-selejtező, még sincs akkor tétje, mert nagy eséllyel mindkét gárda ott lesz majd a decemberi kontinenstornán. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk nyerni, természetesen ez a célunk, viszont egyértelműen a világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. Játékosaim ugyanakkor magas szintet képviselő válogatott ellen bizonyíthatnak"

– fogalmazott a szakvezető, aki szerint most csütörtökön biztosan sokat számít majd a hazai közönség.


„Várhatóan jó atmoszféra, kiváló hangulat vár ránk, szeretnénk győzelemmel kedveskedni a szurkolóknak" – tette hozzá a dán kapitány.


Az Audi-ETO átlövője, Tomori Zsuzsanna a válogatott egyik rangidős játékosává lépett elő Görbicz Anita visszavonulásával.


Tomori így látja az esélyeket:

Ha sikerül megfékezni a hollandok gyors lerohanásait, akkor van esélyünk. Számomra mindenképpen érdekes lesz a meccs, mert egyrészt duplán hazai pálya nekem az Audi-aréna, másrészt pedig az ellenfélben két csapattársam is ott van. Bevallom, azért jó lenne, ha miután visszatérünk a klubhoz, én tudnám majd őket zrikálni."


Ami a jövő csapatának építését illeti, arról így beszélt Tomori: „Kicsit már ennek szellemében edzettünk, az első két nap inkább arról szólt, hogy saját játékunkat finomítsuk támadásban és védekezésben egyaránt. Utána kerültek csak elő a videók a hollandok játékáról. Ki kell használni minden alkalmat arra, hogy összeálljon a csapat, mert még látszik, hogy az út elején járunk, viszont decemberre már késznek kell lennünk az Európa-

bajnokságra."

A keretek


Magyarország, kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Kiss Éva. Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória. Jobbátlövők: Hornyák Dóra, Karnik Szabina, Kovács Anna, Tomori Zsuzsanna. Irányítók: Kovacsics Anikó, Tóth Gabriella. Beállók: Kisfaludy Anett, Sirián Szederke, Szabó Laura. Balátlövők: Háfra Noémi. Balszélsők: Márton Gréta, Puhalák Szidónia, Schatzl Nadine.


Hollandia, kapusok: Tess Wester, Rinka Duijndam, Jasmina Jankovic. Mezőnyjátékosok: Lois Abbingh, Delaila Amega, Debbie Bont, Yvette Broch, Kelly Dulfer, Ny cke Groot,Laura van der Heijden, Lynn Knippenborg, Sanne van Olphen, Martine Smeets, Danick Snelder, Angela Malestein, Inger Smits, Angela Steenbakkers, Esther Schop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában