Helyi sport

2018.08.16. 13:25

Dél-afrikai ütközet vár a soproni bunyósra

Augusztus 26-án Dél-Afrikában, Johannesburgban vív címmérkőzést a soproni profi ökölvívó, Máté Ádám.

kisalfold.hu

A soproni bunyós hetek óta készül a meccsre, és fogyaszt. Fogyaszt, mert a meccset Máté eredeti súlycsoportjában, könynyűsúlyban (61,2 kg) rendezik, nem pedig kisváltóban (63,5), amelyben újabban versenyez. Mivel "meccsmentes" időszakokban Máté Ádám testsúlya mintegy 70 kg, így az edzője, Hiba Sándor által vezényelt korábbi kemény erőnléti, állóképességi edzések kifejezetten jól jöttek a fogyasztáshoz. Most viszont már a gyorsításon, a technikai felkészítésen van a hangsúly.


Érdekesnek ígérkezik az összecsapás, hiszen a soproni bunyós ellenfele, a 27 esztendős dél-afrikai Jeff Magagane nem magasabb, hanem alacsonyabb súlycsoportban szokott versenyezni, így előzetesen Máté Ádám erősebbnek, ellenfele viszont fürgébbnek, mozgékonyabbnak tűnik.


Ami még a soproni ökölvívó malmára hajthatja a vizet, az a jóval nagyobb profi tapasztalat, hiszen a magyar bokszolónak 40 hivatásos mérkőzése (28–12–20 KO) van, szemben Magagane mindössze 13 profi ütközetével (10–3–3 KO).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában