Női kosárlabda

2024.05.26. 17:07

NB I/B – Bajnok a Sportdarázs, tizedik az UNI Győr-SZESE

A Sportdarázs-SMAFC lett a női kosárlabda NB I/B bajnoka, míg az UNI Győr-SZESE végül a 10. helyen fejezte be a bajnokságot.

Kisalföld.hu

Nagy sikert értek el a soproni fiatalok.

Fotó: hunbasket.hu

Dávid Kornél KA–Sportdarázs SMAFC 58–58 (20–11, 10–20, 13–12, 15–15)

Székesfehérvár, női NB I/B, döntő, 2. mérkőzés. V.: Hervay, Szőts.

Sportdarázs: TOMAN D. 11/3, KÓKAI 10/6, SZIKSZAI 6/6, Bakó, JEVTOVICS 13. Cs.: Sitku 10, Zaja 4., Toman R. 2, Völgyi, Sinka-Pálinkás 2. Edző: Szrdjan Radulovics.

A párharc győztese: Sportdarázs-SMAFC (131–124-gyel).

A soproniak hétpontos előnnyel érkeztek a döntő visszavágójára, amelyen elég megilletődötten kezdtek, ellentétben a lendületes, gyors, pontos játékkal indító fehérváriakkal, akik már az első negyed végére ledolgozták hátrányukat és összevetésben már ők álltak nyerésre. A második etapban aztán igazolták a soproni lányok, hogy nem érdemtelenül jutottak be a fináléba. Összeállt a védekezés, támadásban pedig tudatos, egységes csapatjátékot bemutatva nemcsak összesítésben fordítottak, hanem magán a mérkőzésen is átvették a vezetést szünetre. A második félidő nagy küzdelmet, végig kiegyenlített játékot hozott. A mérkőzés döntetlennel ért véget, és mivel ez kosárlabdában az olyan kupa rendszerű párharcokban, mint amilyen e bajnokság rájátszása volt, megengedett, így lefújáskor a soproniak a bajnoki címet ünnepelhették.

Szrdjan Radulovics: – Nincsenek rá szavaim, hogy elmondjam, mekkora dolog megnyerni a bajnoki címet. Nehéz szezon volt és hosszú utazáson vagyunk túl. A végén viszont csak az a fontos, hogy hol végeztünk. Gratulálok a DKKA-nak is, ők is száz százalékig megérdemelték volna, hogy győzzenek, mert nagyszerű csapat. A végső sikert a precíz, kemény védekezésünk hozta meg.

DVTK U23–UNI Győr-SZESE 80–59 (20–17, 21–15, 22–17, 17–10)

Miskolc, női NB I/B, rájátszás a 9. helyért, 2. mérkőzés. V.: Nyíri, Cservenyák-Páll.

UNI Győr-SZESE: KÜLLŐS 14, Mihály E., SZŰTS 8, MOLNÁR L. 13/3, Bánszegi 8/3. Cs.: Baffy, Mihály P. 3/3, Oláh 8/6, Sághi K. 5/3. Edző: dr. Barthalos István.

A párharc győztese: DVTK U23.

Dr. Barthalos István: – Érdekes volt a mérkőzésre utazni úgy, hogy szinte tét nélküli a meccs, hiszen a fő célt, az osztálylépést egy fordulóval korábban bebiztosítottuk. Foghíjas csapatom szépen helyt állt a DVTK otthonában. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját, hozzáállását, ami példaértékű volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában