Győzelem

2024.04.09. 07:10

Egy győri kisfiú nyerte az Országos Korcsoportos SakkBajnokságot

Egy győri kisfiú lett az U12 Magyar Bajnoka. Az április első hetében megrendezett szolnoki országos sakkbajnokságon bizonyított Pápai Máté.

Kisalföld.hu

Április 1-6-ig rendezték meg Szolnokon az Országos Korcsoportos SakkBajnokságot. Az U12-ben 28 induló közül Pápai Máté(11) veretlenül lett Országos Bajnok. 

A hat napon át zajló versenyen a győri tehetség 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 0 vereséggel zárt. 

Máté 7 éves kora óta sakkozik, tavaly Országos Diákolimpiai bajnok lett, idén Korosztályos Magyar Bajnok. Ezzel a győzelmével jogot formált arra, hogy képviselje Magyarországot a Világ- vagy Európabajnokságon. Máté egyesülete az Arrabona Sakkiskola, valamint vendégjátékos a Győri Elektromos sakk klubban továbbá a szlovák ligában. 

 

Máté a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium ötödik osztályos tanulója. Igazgatója, tanárai, jelenlegi edzője Balázs Gábor valamint korábbi edzője Jáchym Dorina mind nagyon büszkék rá és mindenben segítik őt. 

A legnagyobb drukkerek és támogatók természetesen Máté szülei és bátyja Dominik és persze a családtagok. Gratulálunk Bajnok! További szép sikereket kívánunk!

Beküldte: Antal Mercédesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában