Női kosárlabda

2024.03.02. 10:22

NB I – Egy győzelemre a második helytől a SERCO UNI Győr – videó

A női NB I-ben a SERCO UNI Győr szombaton 19 órakor a TFSE-MTK vendége lesz.

Kisalföld.hu

Bridget Carletonék győzni mennek a TFSE-hez.

Fotó: gyorikosar.hu

A győri gárda a 2. helyen áll, és ahhoz, hogy az alapszakasz végén is biztosan ezen a helyen végezzen, a hátralévő három meccsből egyet kell megnyerni. A TFSE után a DVTK elleni hazai és a Sopron Basket elleni idegenbeli rangadó vár még rájuk.

Nem ígérkezik könnyű meccsnek ez a találkozó sem az ellenfél vadonatúj csarnokában, ahol a mostani szezonban a Sopron és a Szekszárd is elvérzett, a DVTK 5, a Pécs pedig csupán 2 ponttal tudott nyerni.

Ősszel hazai környezetben sem adta könnyen meg magát a TFSE-MTK, 81–75-re nyertek úgy a zöld-fehérek, hogy az első negyed végén a rivális vezetett (14–17), a szünetben döntetlen volt az állás (37–37), és a zárófelvonás előtt is csupán három pont volt a győriek javára (56–53). Ezt a különbséget tudták az utolsó tíz percben megduplázni.

Az elmúlt két meccset betegség miatt kihagyta Kristine Anigwe, a szerdai, BEAC elleni MK-negyeddöntőn Molnár Laura sem állt rendelkezésre kisebb sérülés miatt.

Cziczás László vezetőedző a kupameccs után is elmondta: „Nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk szombaton este. Két napnk van erre felkészülni, de ez idő alatt azon a néhány edzésen mindent megteszünk annak érdekében, hogy maximálisan felkészüljünk ellenfelünkből. A védekezésünkön mindenképpen javítani kell, csak így lehetünk eredményesek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában