Női kosárlabda

2024.02.17. 21:01

NB I – Átrobogott ellenfelén a címvédő Sopron Basket

Végig egyoldalú meccsen magabiztos győzelmet aratott a női kosárlabda NB I-ben a Sopron Basket.

Kisalföld.hu

A fehér mezes Mompremierék ellen nem volt ellenszerük a szigetszentmiklósiaknak.

Fotó: hunbasket.hu

Sopron Basket–BKG-Príma Natura Szigetszentmiklós 94–48 (33–17, 23–10, 17–13, 21–8)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 500 néző. V.: Farkas G., Minár, Nepp.

Sopron: Turner 11, Fegyverneky 7/3 SITKU 14/3, VARGA A. 16, BROOKS 13/3. Cs.: Toman, Böröndy 2, MOMPREMIER 17, Kókai, PAPP K. 11/3, Jevtovics 3. Edző: Gáspár Dávid.

BKG: Koch 7/3, Baltkojiene 3, Zsámár 9/9, PETRENAITE 16/3, Trehub 5/3. Cs.: Gróf, Bajzáth 2, Rozman 3, Vincze 3/3. Edző: Riskó Dávid.

Esélyeshez méltó, magabiztos jó játékkal és egy 7–0-s másfél perccel indított a Sopron. Jött ugyan egy vendég hármas, ám Varga kosaraival tovább nőtt a soproni előny. A szakasz derekán Zsámár és Sitku "váltott" triplát, utóbbi találata a negyed második felében egy 13–0-s hazai rohamot indított útjára. A negyed nagy dobópárbajjal és 16 pontos soproni vezetéssel zárult. A második etap egy Mompremier vezette soproni 5–0-val indult, így 20 pont fölé nőtt a különbség. Továbbra is a hazai csapat akarata érvényesült, amely szünetig közel 30 pontos előnyt szerezve 20 perc alatt eldöntötte a találkozót. A második félidőn már helyenként érezhető volt, hogy eldőlt a mérkőzés, a harmadik negyedben kiegyenlített volt a játék, majd a zárónegyedben ismét nagy fölényben játszott és simán nyert a Sopron.

Gáspár Dávid: – Voltak kérdőjelek a fejemben a mérkőzés előtt, hogy fogunk kinézni, milyen minőséget tudunk mutatni, miután hosszú ideig nem tudtunk együtt edzeni, még ezen a héten se. A harmadik negyedet leszámítva elégedett vagyok. A BKG a második félidőre nem úgy jött ki, mint amelyik csapat feladja. Kemények voltak, sokáig szenvedtünk, nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Muszáj ebben előre lépni és a második félidőt élesebben kell nyitnunk, mert ez a következő mérkőzéseken biztosan nem lesz elengedő. Örülök a dobott pontoknak, annak, hogy a védekezés jól működött, mindenki pályára lépett és a fiatalok is jó játékot nyújtottak. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, várjuk őket Szekszárdra is. Sok sikert kívánok a folytatásra a BKG csapatának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában