Sok közös, megoldásra váró feladat van

2024.05.23. 12:49

Fenntarthatóságról volt szó a fórumon Mosonmagyaróváron

Határ menti fenntarthatósági fórumot szervezett Mosonmagyaróváron az Arrabona EGTC: a találkozón felvidéki és magyar települések vezetői, szakmai szervezetek képviselői, szakemberek tárgyaltak a témáról.

Mészely Réka

Települések vezetői, szakemberek tárgyaltak a fenntarthatóságról.

Fotó: Mészely Réka

Az Arrabona EGTC a „Határon átnyúló együttműködések az Arrabona EGTC területén” című pályázata keretében a mosonmagyaróvári városházára várta szerdán a téma iránt érdeklődő településvezetőket és szakembereket. A határ menti fenntarthatósági fórum célja, hogy a határ két oldalán működő települések jobban megismerjék egymás működését, gondjait, lehetőségeit a fenntarthatóság szemszögéből. Aktuális, szakmai segítséget kaphattak a települések fenntarthatósági, hulladékgazdálkodási, energetikai, körforgásos gazdálkodási kérdéseiben. 
A fenntarthatóság témájában valamennyien érdekeltek vagyunk – emelte ki vendéglátóként köszöntőjében Árvay István mosonmagyaróvári polgármester, aki arra is kitért, hogy a pályázati fejlesztéseknél fontos szempontnak kell lennie az adott beruházás fenntarthatóságának is. Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke – azon túl, hogy elismerését fejezte ki Mosonmagyaróvár fejődéséért – hangsúlyozta, hogy az Arrabona EGTC egy jó társulás, mely sok sikeres projektet tud maga mögött. 
Széles Sándor főispán arról beszélt, hogy sok közös, megoldásra váró feladat van határon innen és túl is. Közös felelősség, hogy jó megoldásokat találjanak. Szerinte a gazdaságfejlesztés során a természeti értékek védelmére is oda kell figyelni, és ezáltal az életminőség is javítható. 
A fórum keretében az előadók a mosonmagyaróvári vár parkját tekintették meg, mint jó gyakorlatot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában