Labdarúgó NB II

2024.02.14. 19:22

Nagy küzdelem gól nélkül az ETO-Gyirmót győri derbin - edzői nyilatkozatokkal - fotók

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC Győr–Gyirmót FC  Győr 0–0
Győr, ETO Park, 1840 néző. V.: Káprály.

ETO: Ruisz – Vera, Szépe, Boldor, Csontos (Vianna, 82.) – Hamed (Diarra, 58.), Anton (Huszár, 73.), Tóth R. (Vingler, 58.), Bumba – Lukics (Boschilia, 58.), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.
Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő, Szegi (Helembai, 85.) – Kovács Milán (Hajdú Á., 71.), Kovács D. – Soltész D. (Erdei M., 79.), Madarász (Szőke, 79.), Medgyes Z. – Adamcsek (Molnár J., 71.). Vezetőedző: Tamási Zsolt.

5. perc: Medgyes iramodott meg a bal oldalon. Adamcsek érkezett középen, Medgyes passza azonban nem volt pontos.
12. perc: Lukic passzolt Skvarkához a bal oldalon, ő  lövés helyett középre passzolt, Csörgő pedig kirúgta a labdát a kapu előteréből.
21. perc: Tóth R. 20 méterről szánta el magát lövésre, a bal felső sarok felé tartó labdát Hársfalvi tolta szögletre.
25. perc: Tóth R. ezúttal a jobb alsó sarkot vette célba, az erős lapos lövést Hársfalvi elvetődve kiütötte, majd felszedte a labdát.
39. perc: Lukic kapott remek labdát, Skvarkához passzolt, a szovák játékos kissé jobbról, 8 méterről a felső lécet találta telibe. A kipattanó labdát Bumba küldte kapura laposan 10 méterről, a lövése a bal kapufáról pattant vissza a lesen álló Lukic elé, így szabadrúgás járt a gyirmótiaknak.
42. perc: Soltész szabadrúgást ívelt jobbról a kapu elé, a hosszú oldalon érkező Lányi nehéz szögből az oldalhálóba fejelt.
57. perc: Madarász szöglete után a kapura fejelt labdát Ruisz épp Szegi elé ütötte, aki kapásból 16 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Kovács Milán a kapu közelében még beleérhetett volna a pattogós lövésbe, de nem tette.
88. perc: Diarra 10 méterről ívelt a a kapu jobb oldala felé, a gyirmóti védőn megpattanó, lefelé vágódó labdát bravúrral védte Hársfalvi.

A városi derbi első félideje nagyjából a várakozásnak megfelelően telt, már ami a játék képét illeti. Az ETO többet birtokolta a labdát, tartós mezőnyfölényt alakított ki, ennek ellenére kevés helyzetet tudott kialakítani a területeket jól lezáró, masszívan védekező Gyirmót ellen. A kék-sárgákcsak szórványos ellentámadásokra vállalkoztak, különösebb gólveszély nélkül. A hajrában az ETO megszerezhette volna  a vezetést, gyors egymásutánban kétszer is a kapufa segítette ki a Gyirmótot.
A szünet után támadóbb szellemben kezdett a vendégcsapat, helyzetecskéket teremtett is a győri kapu előtt, de a vezetést nem tudta megszerezni. A második félidő további részében jobbára az ETO birtokolta a labdát, de a játéka - mint fordulók óta folyamatosan - nélkülözött minden  kreativitást, így a Gyirmót megérdemelt ponttal távozott a győri derbiről. 
A meccs végén felhangzott a hazai szurkolók kegyetlen, ám igaz kritikája.

Antonio Munoz: - Meg akartuk nyerni a meccset. Az első félidőben nyomást helyeztünk az ellenfélre, jól játszottunk, több helyzetünk is volt, ám a kapuba nem sikerült betalálni. A második félidőben fáradtabbak voltunk. Ki kell elemeznünk a látottakat, folytatjuk a munkát.


 

Tamási Zsolt: - Jól felkészültünk az ETO játékából, lezártuk a területeket. Nagy hiányérzetem van, hogy egyik támadásunkat sem tudtuk góllal befejezni. Örömeteli, hogy az utolsó tíz percben öt-hat fiatal kapott lehetőséget a csapatunkban,

A további eredmények: Soroksár–Ajka 1–3, Haladás–BVSC 1–0, Budafok–Vasas 0–0, Tiszakécske–Kozármisleny x–x.
A 20. forduló után a Nyíregyháza vezet 47 ponttal, a második ETO-nak 42, a harmadik Vasasnak 37 pontja van.  A Gyirmót hatodik 30 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában