Jégkorong

2024.02.13. 12:33

Egyetem és sport – A győri jégkorongozók jó példával járnak elöl

Székely túrával fejezte be az európai egyetemi bajnokság, az EUHL alapszakaszát az UNI Győr ETO HC Andersen Ligában is szereplő csapata. A győri egyetem a tanulás mellett a sportolást is támogatja.

Kisalföld.hu

A győriek számára három mérkőzés volt hátra az egyetemi bajnokság alapszakaszából, melyet egy hétvége alatt, a székelyföldi Karcfalván, a Vicket Sekler Cup keretén belül teljesítettek a zöld-fehérek. Az egyetem által támogatott csapat helyt tudott állni az erős ellenfelekkel szemben.

Egyetem
Az egyetem által támogatott zöld mezes győri csapat három kemény mérkőzést játszott Székelyföldön, de a sérülések és a betegségek miatt foghíjas csapat csak egy pontot tudott szerezni.

Elsőként a házigazda Sapientia U23 ellen léptek jégre a győriek. A székely csapat az esélyesek lendületével jött ki az első harmadra, de sikerült visszaverni a támadásokat, így gól nem esett ebben a játékrészben. A második harmad rögtön hazai találattal kezdődött, majd a szünet előtti percekben még két hazai gól született, Jábor Bendegúz utolsó másodperces találatával szépítettek a vendégek, de a további felzárkózási reményt egy gyors hazai gól hűtötte le a harmadik harmadban, majd egy perccel a lefújás előtt már ötre nőtt a házigazda találatainak száma. Odnoga Mátyásnak sikerült még egy gólt ütni fél perccel a sípszó előtt.

Sapientia U23–UNI Győr ETO HC 5–2 (0–0, 3–1, 2–1)

ETO HC: Róth – Takács, Fekete, Madácsi (1), Farkas, Odnoga 1. Cs.: Csölle, Láday Á., Makovics, Kiss Á., Jábor 1(1), Vojnits, Lévai, Kiss M., Wenner. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

 

A második napon a lengyel UHT Sabers csapata várt a győriekre. Őket hazai pályán, novemberben sikerült legyőzniük a zöld-fehéreknek, de azóta igencsak erőre kapott a rivális, jelenleg a második helyen áll a tabellán. Kiélezett és gól nélküli első harmad után a második játékrészre újabb fokozatba tudott kapcsolni a lengyel csapat, közel kétszer annyi kapura lövéssel zárták a harmadot, amiből egy találatra futotta erejükből. Odnoga Mátyás révén ki tudott egyenlíteni az ETO a finisben, ezzel biztosítva egy pontot csapatának, mivel a hosszabbítást már a Sabers tudta behúzni.

UHT Sabers Oswiecim–UNI Győr ETO HC 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

ETO HC: Mészáros – Takács, Fekete, Madácsi, Farkas, Odnoga 1. Cs.: Csölle, Láday Á., Makovics, Kiss Á., Jábor, Vojnits, Lévai, Kiss M., Wenner. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

A zárónapon a kassai University Spartacus elleni találkozó igazi hullámvasút volt. Négyszer is sikerült egyenlíteni a mérkőzés folyamán. Láday Áron, Madácsi Benedek, Kiss Ádám és Kiss Mátyás talált be, az utolsó tíz percre viszont kiütközött, hogy a sérülések és betegségek miatt kevesebb mint három sorral tudott csak a túrára elutazni a győri együttes, az ötödik kassai találatra már nem volt válasz, másfél perccel a lefújás előtt pedig a hatodik is utat talált Róth Nándor kapujába.

University Spartacus–UNI Győr ETO HC 6–4 (2–1, 1–1, 3–2)

ETO HC: Róth – Takács, Fekete, Madácsi 1, Farkas, Odnoga (1). Cs.: Csölle, Láday Á. 1, Makovics (2), Kiss Á. 1, Jábor, Vojnits, Lévai, Kiss M. 1, Wenner. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Ezzel véget ért az UNI Győr ETO HC számára a 2023/24-es EUHL alapszakasza. Jelenleg a rájátszást érő 6. helyen áll a csapat a tabellán, de a mögöttünk elhelyezkedő Nyitrának még négy mérkőzése hátra van a szezonból. Amennyiben ezeken a találkozókon négynél több pontot szereznek a kassaiak, úgy ők jutnak tovább.

Egyetem és sport

 

A győri Széchenyi István Egyetem jégkorongcsapata az első szezonját játssza a Nemzetközi Egyetemi Ligában. A győri egyetemen arra törekednek, hogy az általuk fenntartott csapatban minél több olyan komoly játékos kapjon lehetőséget, akinek a hoki mellett fontos a tanulás és a civil jövőkép is. Magyarország egyetlen egyetemi ligában is szereplő csapata most is várja azokat a jégkorongozókat, akik nem feltétlen a profiligában képzelik el a jövőjüket. Ehhez persze szükséges az is, hogy február 15-ig jelentkezzenek a felvi.hu-n keresztül valamelyik egyetemi képzésre.

Győrben nem egy olyan sportoló van jelenleg is a csapatban, aki az egyetemi képzés mellett játszik az UNI Győr ETO HC csapatával

  • az U21-es bajnokságban
  • a bajnoki címre hajtó Andersen Liga csapatban és
  • az idén első ízben az EUHL-bajnokságban szereplő gárdában.

Az EUHL színvonala talán az Andersen Liga és az Erste Liga közé tehető. Idény szinten így nekik akár 50 mérkőzésen is jut szerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában