Jégkorong

2023.10.10. 11:50

Győri ETO HC: fontosabb a játékosok fejlesztése, mint az azonnali sikerek

Kisalföld.hu

Győrött magyar fiatalokban gondolkodnak elsősorban.

A Győri ETO HC nagy célokkal vágott neki a 2023-24-es szezonnak, ugyanakkor az eredmények elérése mellett legalább annyira fontosnak tartják, hogy a fiatal játékosok fejlődni tudjanak.

„Minden kezdet nehéz – jelentette ki Nagy Ákos, a Győri ETO HC ügyvezetője a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére a Lehel HC ellen 4-2-re elveszített Magyar Kupa-mérkőzést követően. – Ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, ugyanakkor kiemelném, hogy nálunk nincsenek légiósok, magyar fiatalokban gondolkodunk, a riválisainknál viszont szép számmal vannak ukrán vagy orosz játékosok” – tette hozzá az ügyvezető, aki úgy véli, ettől függetlenül a másodosztályban, azaz az Andersen Ligában reális, hogy a dobogó valamelyik fokát célozzák meg.

Az előző szezonban harmadikként zártunk, a keret magja pedig együtt maradt. A mostani úgy gondolom, hogy erősebb, mint volt, mivel Erste Ligát megjárt játékosok érkeztek. Ugyanakkor a fókusz nálunk az utánpótlásnevelésen van, ráadásul elindult egy új projektünk, hiszen az U21-es bajnokság mellett egyedüli magyar csapatként részt veszünk az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában a Széchenyi István Egyetem támogatásával. Nagyon komoly szlovák, cseh és lengyel csapatok a riválisok, s itt is szeretnénk helyt állni. Nagyon kompetitív, jó hokit játszanak az ellenfelek, látványosak a meccsek. Szükségünk van a nemzetközi játéklehetőségre, ezért választottuk ezt az utat. Ez az első szezonunk ebben a bajnokságban, a célunk, hogy letegyük a győri hoki névjegyét a környező országokban. Ha ez sikerül, akkor jövőre szerintem még többen fogják választani a győri hokit és az egyetemet

– tette hozzá Nagy Ákos.

Nagy Ákos ügyvezető.

A sportvezető kiemelte, számukra fontos, hogy komplex embereket képezzenek, ne csak hokisokat. Úgy látja, az az irány, amelyet képviselnek egyre több fiatal számára válik vonzóvá, s az ország másik feléről is döntenek úgy, hogy a győri egyetemet, vele együtt pedig a jégkorongcsapatot választják.

„Az előző szezonban 300-400 néző kijött a meccseinkre, a bronzmeccsen több mint 600 néző volt. Van igénye a sportszerető közönségnek, hogy jó hokit lássanak. Reméljük, hogy az eredmények jönnek majd a szezonban” – tekintett előre.

 

Nagy Ákos az utánpótlás kapcsán kiemelte, az állami sportakadémiai rendszerben kiemelt régiós központi feladatokat látnak el, de a gyerekeknél nem az az elsődleges, hogy az adott korosztályban bajnokok lesznek-e, hanem a hosszútávú fejlesztés.

„Ezzel a szülők és maguk a játékosok sem értenek mindig egyet. Szerintem ez egy rossz magyar szemlélet. Igazoltak játékosaink Svédországba, Ausztriába, Németországba magasabban jegyzett ifjúsági bajnokságokba, de Észak-Amerikában is pallérozódnak győri gyerekek. Szerintem ez legalább akkora dolog, mint U14-ben egy bronzérmet nyerni. Nekünk az a lényeg, hogy olyan fejlesztési terepet tudjunk nyújtani, aminek köszönhetően sokkal magasabb szinten hokizhatnak majd a jövőben.”

Nagy Ákos a középtávú célokat illetően úgy fogalmazott, három-öt év múlva lehet reális cél, hogy a csapat az Erste Ligában szerepeljen, ehhez azonban szükség lesz arra, hogy megfelelő szponzori háttér alakuljon ki.

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában