Kosárlabda

2024.01.04. 14:43

Amerikai játékost igazolt a Sopron KC

Mozgalmasan teltek 2024 első napjai a Sopron KC vezetőségének tagjai, valamint Anthony Mathis számára. A férfi kosarasok ugyanis leigazolták a 27 éves, 192 centi magas amerikai kosárlabdázót, aki szerda este érkezett, csütörtökön pedig már edzésbe is állt a kékeknél.

Kisalföld.hu

Anthony Mathis jó teljesítményében bíznak a soproniak.

Anthony Mathis első egyetemi éveit a New Mexico Lobos, utolsó szezonját pedig az Oregon Ducks csapatánál töltötte. Legjobban a New Mexico együttesében töltött utolsó évadjában teljesített, amikor átlagban több mint 30 percet pályán töltve 14,4 pontot, 2,2 lepattanót és 2,1 gólpasszt átlagot, 40 százalék fölötti mezőny- és triplamutatóval.

A görög élvonalban tett ötmeccses “villámlátogatása” után profi karrierje érdemben a híres San Antonio Spurs G-League csapatánál, az Austin Spursnél kezdődött. Ott, első szezonjában átlagban bő félidőnyit játszva 13 pontot, 3,2 lepattanót és 1,2 gólpasszt átlagolt, közel 40 százalékos triplamutatóval.

Európába hosszabb időre az előző szezonban jött át. A svéd Uppsala gárdájában kulcsember volt, a mérkőzéseken közel 28 percet játszva 23 pontot, több mint 4 lepattanót és csaknem 3 gólpasszt átlagolt. Onnan a tavalyi év elején Romániába került, Marosvásárhelyen szintén alapemberként több mint 26 percet játszva a mérkőzéseken 45 százalék fölött dobta a triplákat. Emellett több mint 16 pontos, 2,7 lepattanós és 2,5 gólpasszos átlaggal segítette csapatát.

 

A jelenlegi évadot az észt-lett közös ligában szereplő neves Kalev Tallinn csapatánál kezdte – epizódszereplőként, bő 10 percet a pályán töltve meccsenként. Az Európa-kupában valamivel nagyobb szerepet kapott, közel 15 percet meccsenként, és a spanyol Zaragoza ellen egyszer 13/12, egyszer pedig 16/12 pontig jutott, e sorozatban több mint 9 pontot átlagolt.

Anthony Mathis tehát eddig ahol bíztak benne, jól is teljesített, a soproniak remélik, új mezőnyemberük nagy hasznára lesz majd a csapatnak.

Ha minden jól megy, és az átigazolásával kapcsolatos adminisztrációt sikerül elintézni – amin gőzerővel dolgoznak a klubnál –, már szombaton, Szolnokon pályára léphet a kosaras.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában