kisalfold.hu videó

2023.12.02. 07:25

A győri Németh Eszter álma az autóversenyzés: az első kesztyűtől a bajnoki címekig - Így vezet gokartpályán a fiatal tehetség - videó, fotók

A kapuvári születésű Németh Eszter néhány évvel ezelőtt ismerkedett meg az autóversenyzéssel, akkor még e-sport formájában, szimulátorral játszott. A kezdő Junior2 kategóriát megnyerte, majd elindult a legmagasabb Elit1 osztályban. Innen már csak egy ugrás volt, és Eszter valódi versenyautóba ült.

Kisalföld.hu

Németh Eszter - Fotó: Cseh Róbert

"Amint lehetőség adódott, gokartba ültem. Nagyon megtetszett a vezetés. A kezdeti időkben bérgokart versenyekre jártam, aztán adódott egy lehetőség, kipróbálhattam egy versenygokartot. A teljesítményem alapján bíztattak a folytatásra. 2022-ben a Willisits Motorsport csapatában kezdtem meg a versenyzést. Indultam a Magyar Gokart Szövetség, a Gokart Talent Cup versenyein, valamint az osztrák és szlovák bajnokság egy-egy futamán" - mondta Németh Eszter, a győri Bercsényi-iskola diákja a kezdetekről.

Miután a bérgokart versenyen bajnokságot nyert, egy erősebb gokarttal tesztelt Eszter, majd 2022-ben egy olasz gyártású motorral felszerelt gokarttal kezdte a versenyzést. Élete első versenyhétvégéjén mindhárom futamot megnyerte és a 2022-es szezonban több első és dobogós helyezéseket is elért. Ebben az évben  megnyerte a BMB Challenge bajnokságot és a Magyar Gokart Szövetség Calivita Kupa Junior kategóriában, női értékelésben III. lett.
2023-ban a Morva Kupasorozatban MP kategóriában indult, ahol első Senior-os évében 6. helyezett lett."

Most már a fiúk ellen oda kell állni és nagyon keményen menni, itt már érett versenyzőként kell vezetni

- mondta Eszter az idei versenyekről.

A fiatal lány tavaly nyáron Rácz István autóversenyzős táborában tanult meg autót vezetni, majd beült egy 1,4-es Turbo Suzukiba. Már egy teljes bajnokság van mögötte a 4 órás endurance versenyekből, ahol a Rácz-csapattal az abszolút és a kategóriaversenyt is megnyerték. Október elején a Balaton Park Circuit-ban rendezték meg a Swift Cup Europe versenyt, ahol Eszter a juniorok között a harmadik helyen végzett.

Nem hittem, hogy eljutok egy nemzetközi versenyre, izgultam az öt kilométeres pályán, s a harmadik versenyen már sikerült jól mennem. Büszke vagyok magamra, hogy helyt álltam.

Eszter eredményiről és a 2024-es terveiről a kisalfold.hu videójában még több részletet megtudhat:

Újabb első hely - Németh Eszter legutóbbi versenyén elért eredmények


 

"Ha bárki szeretné figyelemmel kísérni a pályafutásomat, mindent megtalál az oldalamon: facebook.com/nemetheszti47
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta és támogatja a versenyzői pályafutásomat"

Németh Eszter támogatói
Vital-feed Kft., Mexil Bt., Kapu-Ferro Kft., Ferroton Kft., Rábabrill Optika, Full-Sopron Kft., Magic System Kft., DM Elektro Kft., Hoffer Olaj Plusz Kft.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában