Férfi kosárlabda

2023.11.04. 20:18

NB I – Zsinórban harmadik meccsét nyerte meg a Sopron KC

Két negyed után az Atomerőmű még vezetett a Novomatic-arénában, a végén azonban a Sopron KC fordított, és megszerezte sorrendben harmadik győzelmét.

Kisalföld.hu

A soproniak újabb értékes győzelmet arattak.

Sopron KC–Atomerőmű SE 89–85 (25–26, 17–20, 27–17, 20–22)

Sopron, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 1500 néző. V.: Benczur, Tőzsér, Jankovics.

SKC: NICHOLS 21/6, Meszlényi 3/3, GRIFFIN 21/12, Da Silva 4/3, BANYARD 15. Cs.: ARCHIBALD 16/3, Molnár 2, SITKU 4, Csendes 3/3, Fazekas. Edző: Bors Miklós.

ASE: GOVENS 15/9, WHITE 19, Radics 5/3, WRIGHT 15/3, WOODS 20/3. Cs.: Dorogi, IHRING 9/6, Kovács Á. 2, Pajor. Edző: Sebastjan Krasovec.

Két paksi triplával kezdődött a találkozó, majd egységes, jó csapatjátékkal egy 21–8-as rohamot bemutatva ellépett ellenfelétől az SKC. A negyed hajrája azonban Ihring vezetésével a paksi csapaté volt, amely egy ponttal megnyerte a szakaszt. A második tíz perc Csendes triplájával kezdődött. Váltott vezetéssel haladtak a felek, Griffin, illetve Govens villogott. A szakasz közepén a soproni hibákat, eladott labdákat büntetve hét ponttal ellépett az ASE, amely négypontos előnnyel tért pihenőre.

A második félidőt Banyard vezérletével 10–2-vel kezdve bő három perc alatt 4 pontos előnnyé változtatta ugyanekkora félidei hátrányát az SKC. A szakasz derekán váltva vezettek a csapatok. A negyed hajrája Archibaldról szólt, egymaga vezetett egy 8–0-ás rohamot a soproniaknak, akik így hatpontos előnnyel várták a záróetapot. Ebben sokáig tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az SKC, sőt, a hajrában Nichols büntetői után ez 10-re nőtt. Ez azonban mintha a soproniakat zavarta volna meg, elsiettek pár akciót, a Paks White és Ihring révén a végjátékban egy 9–2-vel 3 pontra feljött. A végjátékban még az egyenlítésért támadott az ASE, ám White triplája nem sikerült, a végeredményt pedig Archibald állította be egy jó büntetővel, így sorozatban harmadszor győzött az SKC.

Bors Miklós: – Gratulálok a játékosaimnak, mert a harmadik negyedben legyőztük önmagunkat, és ki tudtunk építeni egy nagyobb előnyt, a végén azonban jött egy hullámvölgy, de kitartottunk. Ezt az időszakot át kell beszélnünk, mert voltak buta megoldásaink. Minden mérkőzésen az a célunk, hogy több gólpasszunk legyen, mint eladott labdánk, és ezen a meccsen végre tizenkilenc asszisztot osztottunk ki. Kezd épülni egy csapat. Köszönjük a hazai szurkolók buzdítását, és sok sikert kívánok a Paksnak, mert nagyon jó csapat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában