Kitüntető érem

2024.05.26. 08:00

Javaslatok a mosonmagyaróvári Pro Urbe díjra

Mosonmagyaróvár önkormányzata a Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntető érem és díj alapításáról szóló önkormányzati rendelet alapján idén is odaítéli az elismerést.

Kisalföld.hu

A kitüntető érem és díj Mosonmagyaróvár lakossága nagyrabecsülése és tisztelete jeléül hazai, illetve külföldi személynek, továbbá társadalmi vagy gazdasági szervezetnek adományozható a város társadalmi, gazdasági, egészségügyi, kulturális és sportéletének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége, lakosságának életkörülményeit, ellátását jelentősen javító, kiemelkedő munkavégzése, a várost gazdagító művészeti, kulturális teljesítmény, hírnevét öregbítő kiemelkedő sporttevékenység, vagy a város érdekében önzetlenül végzett kimagasló értékű munka elismeréseként. 

Javaslatot tehet legalább három helyi önkormányzati képviselő, olyan helyi szervezet, közösség (állami, társadalmi és érdekvédelmi szervezetek), amelyben a tagok létszáma minimum 50, vagy több civil szervezet esetében a tagok létszáma együttesen eléri a 100-at, legalább 50 helyi választópolgár, illetve a polgármester. A javaslatokat legkésőbb június 7-én, pénteken 12 óráig lehet elküldeni Mosonmagyaróvár város polgármesterének címezve (Mosonmagyar- óvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.). 

A kitüntetést a polgármester az augusztus 20-i ünnepség keretében megtartott képviselő-testületi ülésen ünnepélyes keretek között adja át. A díj adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Fehérné dr. Bodó Mariann címzetes főjegyző nyújt a 96/577-802-es telefonszámon. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában