Férfi kosárlabda

2023.11.11. 07:35

Bajnoki rangadó a javából – A bajnok Falcót fogadja az előző három meccsét megnyerő Sopron KC – videó

Nagy kihívás előtt áll a legutóbbi három bajnokiját megnyerő Sopron KC, amely szombaton 18 órától a bajnok és kupagyőztes Falco gárdáját fogadja a Novomatic-arénában.

Kisalföld.hu

A fehér mezes soproniaknak bravúrra lesz szükségük, ha folytatni szeretnék győzelmi szériájukat.

Fotó: Wölfinger Béla

A szombathelyiek hét közben a Bajnokok Ligájában Franciaországban arattak bravúros győzelmet a Le Mans otthonában.

„Kedden volt a Falco kupameccse, és bár utazott is, úgy gondolom, volt idejük regenerálódni és felkészülni ellenünk, magunkat csapnánk be, ha fáradt ellenfélre számítanánk. Ráadásul ez a nemzetközi siker feltehetően tovább erősített a szombathelyi játékosok amúgy sem ki önbizalmát tovább erősítette” – kezdte Bors Miklós, az SKC vezetőedzője, aki hozzátette: „Az előző három mérkőzést, úgy érzem, illett megnyerniés ezért volt nyomás a csapaton. Ez látszott is a játékon, főleg a két hazai sikerrel végződő meccs hajrájában. Ezzel együtt ha apró lépésekkel is, de mérkőzésről mérkőzésre javul, kezd összeállni a játékunk, és a három győzelemnek önbizalmat is kell adnia a srácoknak. Szombaton nem lesz győzelmi kényszer a fiúkon, felszabadultan, bátran kosárlabdázhatnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk győzni, sőt, a fiúk tudják, óriási bravúrt érhetnek el, ami a folytatásra extra erőt adhat, amire már csak azért is szükség lenne, mert a következő két meccs megnyerése – Debrecenben, valamint a ZTE ellen itthon – szintén bravúrnak számítana. Csapatként kell játszanunk, és úgy érzem, ha tudjuk tartani a lépést a Falcóval és be tudunk menni egy szoros végjátékba, lehet esélyünk.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában