Női kosárlabda

2023.09.30. 08:05

NB I – Erősen tartalékos lesz a rajton a címvédő Sopron Basket – videó

Szombaton 19 órakor a Sopron Basket a TFSE-MTK új csarnokában kezdi meg szereplését a női NB I-ben. A címvédőnél több kulcsember sem állhat rendelkezésre.

Kisalföld.hu

Varga Alíz szinte biztosan ott lesz a soproni csapatban a TFSE ellen.

Fotó: Nagy Gábor

A Sopron Basket a nyáron jelentősen átalakult. A felkészülés során több sérülés, betegség hátráltatta a munkát. Nem is tud teljes kerettel pályára lépni a soproni együttes a nyitányon.

„Ezúttal sincs konkrét, eredményekben meghatározott cél a csapat előtt. Ilyet az Euroliga-diadal előtt sem tűztek ki. Ha mégis lehet célról beszélni, az az, hogy ahogy a dolgos hétköznapokon, úgy a mérkőzéseken is adjuk ki magunkból a maximumot, hogy a nap végén nyugodtan tükörbe tudjunk nézni. Aztán majd kiderül, hogy ez mire elég.”

Gáspár Dávid reméli, a nyitányra sérüléssel, betegséggel bajlódó játékosai olyan állapotba kerülnek, hogy vállalják majd a játékot, de sok függ a fájdalomtűrő képességüktől.

A jelentősen megfiatalított csapatáról így vélekedett a szakvezető: „Nagyon sokat és jól dolgozott a sok fiatal, de természetesen van még hova fejlődniük. Sok volt és lesz is az egyéni képzés velük, de a játékuk érthetően még elég hullámzó. Mérkőzéseken kell tapasztalatot szerezniük, hogy fejlődjenek, és később stabil, kiegyensúlyozott teljesítményre legyenek képesek.”

Az első ellenfél kapcsán a Sopron Basket vezetőedzője azt fejtegette, hogy a fővárosi együttesnek nagyon jól sikerült a légiósok kiválasztása, mellettük a tapasztalt és tehetséges fiatal magyar játékosok egyaránt erősítést jelentenek.

„Erős csapat alakul a TFSE-MTK-nál, a felkészülési mérkőzéseiken elért eredményeik tiszteletet parancsolóak.  Tőlünk fontos posztokon szereplő kulcsjátékosok hiányoznak majd a WNBA-ben szereplő Határ és a közelmúltban térdoperáción átesett Brooks személyében. A fővárosiak ott­honában nyerni, úgy gondolom, teljes kerettel is nehéz lenne, így még nagyobb a kihívás” – fogalmazott a szak­ember.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában