Autósport

2023.09.09. 20:18

Közel a bajnoki címhez a Vincze Ferenc–Percze Nándor duó a Győr Rallyn – galéria

Hat gyorsasági szakasz után vezeti a WHB Győr Rallyt a Csomós Miklós–Bán Viktor kettős az első versenynap végén. A páros minden gyorsasági szakaszt megnyert. A második helyen a Vincze Ferenc–Percze Nándor duó áll, nekik Turán Frigyesék előtt kell célba érniük, hogy bajnokok legyenek a WHB Győr Rally végén. Turánék jelenleg hetedikek, komoly lemaradásban vannak Vinczéék mögött.

Kisalföld.hu

Izgalmas volt a verseny az I. Győr Rallyn.

Fotó: Csapó Balázs

Bútor Róbert a Citroen C3 WRC-vel murvás hajtáslánccal teljesítette a napot, az aszfaltos pályákon ez komoly hátrány volt, ennek ellenére élvezték a versenyzést. A Peugeot Kupában hatalmas a csata, Határ Attila és Éhn Dániel 1.2 másodperccel vezet Zagyva Lajos és Sitzer Gábor előtt. Bertalan Mártonék 18 másodperces hátránnyal a harmadikak.

Nyilatkozatok

Csomós Miklós: – Nagyszerű volt ez a nap, jól éreztük magunkat, az eredmény is nagyon jó. A lassító miatt kapott büntetés bosszant, remélem sikerül eltöröltetni, mert semmiféle nyom nem látszik az autón, szerintem egy bála nyomot hagy, ha érintjük. Ezt leszámítva minden rendben, tényleg most látszik az ERC-n szerzett rutin, könnyen jönnek a jó idők. A lelkünknek is nagyon kellett ez, jó érzés itthon is jól menni. A szurkolók fantasztikusak, minden pálya végén kapjuk az üzeneteket, érezzük a szeretetet, jó itthon menni. Vasárnap folytatjuk szeretnénk nyerni, mert régen álltunk a dobogó tetején, és versenyt nyerni mindig nagyon jó.

Vincze Ferenc: – Úgy terveztük ezt a napot, ahogy be is fejeztük. Remélem, holnap is sikerül tartani magunkat a tervhez. Próbálunk nem belemenni semmilyen butaságba, semmilyen túlvállalásba. Nekünk ez így tökéletes. Ezeken a pályákon most mentünk elsőre, így az első körben sokat hagytunk benne, délután pedig tudtunk ezeken a helyeken rizikómentesen javítani, ezért jobbak lettek a délutáni idők. Holnap a Tényő–Ravazd pálya gyors lesz, de szűk és hepehupás, a Rábaring inkább nézőbarát, Monza Rally Show jellegű szakasz lesz, nem beszélve a belvárosi gyorsaságiról. Abban bízok, hogy ezek jó szórakozást jelentenek a nézőknek és nekünk is.

 

Bútor Róbert: – Minimálisat javultunk délutánra. Meglepő volt, hogy Cseszneken két másodperccel mentem jobbat, mint először, amikor végig tapogatóztam. Másodszorra viszont keményen precízen átnyomtam, de úgy látszik, még mindig vannak csodák, és harminc év versenyzés után is meglepődik az ember. Az autó karcmentes, az élmezőnyben mentünk a nem ideális setuppal, ennél többet ebből a napból nem tudtunk kihozni. Örülök, hogy elindultunk, örülök, hogy a fiúk megoldották, örülök, hogy a mérnököm azt tanácsolta, hogy próbáljuk meg. A holnapi nap kérdéses. A francia mérnök és a magyar mérnököm most gondolkodik, hogy szabad-e ezzel a setuppal bemenni a Rábaringre és a városi szakaszra. Ma gyors pályák voltak, kis kanyarokkal, jó minőségben, a holnapi pályák más jellegűek, szűk kanyarokkal, padkákkal. El kell dönteni, bevállaljuk-e a kockázatot, hogy károsodhat a hajtáslánc. Egy aszfalt váltót így is venni kell, kettőt nem szeretnék, de ha azt mondják a mérnökök, akkor folytatjuk, ha nem, akkor este, szomorúan abbahagyjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában