Jégkorong

2023.09.29. 09:41

Kétgólos ETO HC-vereség a nemzetközi egyetemi ligában

A nemzetközi egyetemi ligában, az EUHL-ben a Philosophers Nitra vendégeként lépett jégre az UNI Győr ETO HC, mely ebben a szezonban két bajnokságban (Andersen Liga és EUHL), valamint a Magyar Kupában is megméretteti magát. Az első meccsen nagy izgalmak után 5–3-ra maradtak alul a győriek.

Kisalföld.hu

Nagy csatában, kétgólos előnyről kaptak ki a zöld-fehérek.

Három játékos sem tudott a győrieknél pályára lépni, mivel meghívást kaptak az U20-as válogatott összetartására, így Lévai Norbert, Mészáros Ákos és Sárkány-Keve Bendegúz nélkül utazott Nyitrára az UNI Győr ETO HC.

A himnuszok meghallgatása és az ünnepélyes korongbedobás után hatalmas lendülettel estek egymásnak a csapatok, az első öt percben csak kapkodhatták a nézők a fejüket, sorra alakította ki mindkét gárda a helyzeteit. Az első gólt a vendégek szerezték: Makovics volt eredményes egy szemfüles szituáció után. Néhány perccel később Madácsi került nagyon jó helyzetbe, amit könyörtelenül ki is használt, így már két góllal vezetett a Nyitra otthonában az ETO HC. A válaszra egészen a harmad végéig kellett várni, Kral volt eredményes a hazaiaktól.

A második játékrészben sem csökkent a tempó, Madácsi pedig ismét megvillant és újra kettőre növelte az előnyt, de Svitac erre válaszolni tudott.

Az utolsó harmadban rögtön az elején sikerült Novodomsky találatával egyenlíteniük a hazaiaknak, majd tíz perccel a vége előtt Kovac góljával először a vezetést is megszerezték. Két perccel a vége előtt Kral állította be az 5:3-as végeredményt.

Az ETO szeptember 30-án ismét az EUHL-ben szerepel a Gladiators Trencin vendégeként.

Jövő héten pedig elkezdődnek a hazai megmérettetések is: október 4-én, szerdán, 18.30 órakor a Magyar Kupában a Jászberény, míg 7-én szombaton, ugyancsak 18.30 órakor az Andersen Ligában a Sportországi Cápák lesznek a vendégek a Győri Jégsport Központban.

Philosophers Nitra–UNI Győr ETO HC 5–3

Gólszerzők: Kral (2), Svitac, Novodomsky, Kovac, ill. Madácsi Benedek (2), Makovics Bence.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában