Az ETO és a Gyirmót edzője is volt

2023.09.12. 08:55

A 60 éves Kiprich Józsefet köszöntötték

A tatabányai futball-legenda klubtársak, barátok körében vette át Orbán Viktor miniszterelnök ajándékát és köszöntőlevelét.

Kisalföld.hu

Jakab János adta át Orbán Viktor ajándékát Kiprich Józsefnek. Fotó: NSO

A pompás új tatabányai sportcsarnok adott otthont annak az ünnepségnek, amelyen hétfőn felköszöntötték Kiprich Józsefet, a helyi futballélet emblematikus alakját, aki 70-szer szerepelt a magyar válogatottban, részt vett a mexikói világbajnokságon és klublegenda lett a holland Feyenoordnál is - írja a Nemzeti Sport. 

A futballisták között ott volt például Kiss Imre, P. Nagy László, Szabó György, Csapó Károly és az összejövetelt szervező, Jakab János, de más sportágak tatabányai klasszisai is megjelentek, így a házigazda Marosi László volt kézilabdázóként, Dala Tamás egykori vízilabdázóként, Buzgó József, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője, mint egykor Tatabányáról indult öttusázó.

Kiprich József megyénkben is dolgozott, 2003-ban egy fél évig volt a Győri ETO vezetőedzője, majd 2008 és 2011 között az NB II-es Gyirmót FC-t irányította.

Kiprich József a régi ETO-stadionban.

 

Kiprich József gólöröme a Budaörs-Gyirmót mérkőzésen. Fotó: NSO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában