Újabb magyar bajnoki cím

2023.06.25. 18:18

Szenzációs hangulat a célban - Valter Attila utcahosszal nyerte az Országos Bajnokságot Pannonhalmán - videók, fotók

A jelenlegi legjobb magyar bringás, Valter Attila a tavalyi rendkívül szoros befutó után, idén nem bízta a véletlenre az újabb magyar bajnoki cím megszerzését a főapátság árnyékában Pannonhalmán.

kisalfold.hu

Valter Attila robog le az apátság utáni lejtőn Tóthegy irányába a 2023-as pannonhalmi OB-n. Fotó: Tóth Kata

20.12 - Összefoglaló 

Érdekesen indult a férfiak versenye, szinte azonnal ellépett egy öt fős sor, akikhez nem sokkal később Fetter Erik (EOLO-Kometa) és Valter Attila (Jumbo-Visma) ugrott fel. Ezt a próbálkozást még megfogta a főmezőny, ám a címvédő Valter nyughatatlan volt, így Karl Ádám (Epronex-Hungary) társaságában ismét megindult.

A duó előnye bő ötven másodpercnél tetőzött, majd mintegy hetven kilométer megtétele után kissé váratlan módon, Nagy Bendegúz (Epronex-Hungary) és Rózsa Balázs (Epronex-Hungary) csatlakozott – bár utóbbi nem sokkal később leszakadt –, így mögöttük érthető módion a magyar kontinentális sor kerekesei már nem dolgoztak, a többieknek kellett összefogniuk az üldözésben.

Hatvan kilométerre a céltól Nagy Bendegúz is megadta magát, de Karl Ádám sem tudta már tartani a tempót a Jumbo-Visma profijával. A kis kört közel két perces fórral kezdte Valter, miközben mögötte Dina Márton (ATT Investments), Fetter Erik (EOLO-Kometa) és Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) triója küzdött a dobogós helyekért.

Valter Attila szárnyalt az apátság felé vezető emelkedőn, s végül közel két és fél perces előnnyel nyerte meg 2022 után 2023-ban is az országúti országos bajnokságot. Mögötte Dina Márton lett a második, aki az utolsó előtti körben hagyta faképnél riválisait, míg harmadikként Fetter Erik ért célba.

– Miután Karl Ádám is leszakadt rólam, arra számítottam, hogy utolérnek és az emelkedőn kell majd újra támadnom – nyilatkozta a célba érkezés után Valter Attila. – Ez viszont végül nem így történt, tudtam, hogy hátul nincs egyetértés, ekkor mentem egy öt-tíz perces maximumot, onnantól kezdett el igazán nőni az előnyöm. Nagyon nehéz volt az egész napot szökésben tölteni, de még mindig jobb volt így, mint a mezőnyben folyamatosan átvenni a tempóváltásokat. 

Országúti országos bajnokság 2023, Pannonhalma

Elit férfiak, 170 kilométer:
1. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3:50:34
2. Dina Márton (ATT Investments) + 2:28
3. Fetter Erik (EOLO-Kometa) + 3:03

18.06 - Videón, hogy ünnepelték Valter Attilát az utolsó métereken a bringás drukkerek az apátság előtt felállított célnál

A pannonhalmi OB-ról további részletekkel, újabb videókkal hamarosan jelentkezünk. Érdemes tehát hírünkre kattintani kicsit később!

Amikor még egy kis kör - 5,8 km volt hátra - a 170 km-es pannonhalmi OB távjából.

Pannonhalma központjában a Valter Attila vezette szökevények és az őket üldöző mezőny.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában