Labdarúgás

2023.06.29. 08:17

A bajnok SVSE marad a megyei másodosztályban

papp győző

Az SVSE-GYSEV csapata a bajnoki ünneplés pillanataiban. 

Forrás: Soproni Vasutas Sportegylet 1921 / Facebook

Az SVSE-GYSEV fölényesen, 12 pontos előnnyel szerezte meg az elsőséget a megyei másod­osztály Nyugati csoportjában. A soproni lila-fehérek 52 ponttal végeztek az élen a második helyezett Szany és a még dobogós Rábaszentandrás előtt.„Egy percig sem forgott veszélyben a bajnoki címünk – kezdi Mozsolits Jenő, az SVSE-GYSEV edzője. – Egyértelműen mi voltunk a legjobbak ebben az osztályban. A játékosok egyéni képességein túl mellettünk szólt az is, hogy igazi csapatot alkottunk. Jó baráti társaság alakult ki nálunk, a tagok a pályán és a civil életben is megértik magukat egymással.” 
Az edzéslátogatottsággal nem volt gond, ennek köszönhetően az SVSE erőnlétben is felülmúlta a többieket. 
„Végig remek kondiban volt a társaság, így nem okozott gondot a letámadás – folytatja az edző. – Kis túlzással az ellenfelek akkor jöttek át a mi térfelünkre, ha átrúgták a labdát. A fiam, Mozsolits Szabolcs lett a csoport gólkirálya huszonöt találattal, mögötte Horváth Dominik végzett huszonkettővel, ketten együtt tehát majdnem ötven gólt értek el. A csapatunk összesen hetvenhét alkalommal talált a kapuba.” 
A fiatalok és az idősek arányát megfelelőnek tartja az edző, a húszévesektől a rutinos öregekig minden kor- osztály képviselteti magát a keretben. 
„Az életkor tekintetében is a fiam jár az élen, egy év híján negyvenéves, de szerencsére ez nem látszik meg a teljesítményén – említi Mozsolits Jenő. – Elsősorban azért a fiatalokra alapozok, igyekszem időről időre beépíteni őket a csapatba. Az emlékezetes meccseinket inkább hazai pályán vívtuk, többször is nyertünk hét góllal, mindig szerettük volna kiszolgálni lelkes közönségünket. A törzsszurkolótáborunk megvan, ők kitartanak mellettünk minden időben. A többségük ősidők óta Vasút-szurkoló, akik szívesen nosztalgiáznak a régi idők rangadóiról és történései­ről is. Az SVSE a csapattal és a drukkerekkel együtt olyan, mint egy nagy család.” 
A patinás, 102 éves egyletnél megünnepelték a bajnoki címet, de úgy döntöttek, jövőre is a másodosztályban foly­tatják. 
„A játékosaink eddig pénz nélkül, hobbiból futballoztak, és ezen nem akarunk változtatni. Többségük Ausztriában dolgozik, s a jelenleginél többet nem akar áldozni a szenvedélyére, így marad a mostani állapot. Azt szoktam mondani a fiúknak: a horgásznak sem fizetnek azért, hogy horgászik. A fociban mi is ehhez tartjuk magunkat” – említi végül mosolyogva Mozsolits Jenő. 
 

Az SVSE-GYSEV csapata a bajnoki ünneplés pillanataiban. 
Fotó: facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában