Női foci

2024.05.23. 20:30

Kikapott az ETO női focicsapata, elmaradt a bajnokavató Győrben - fotók

A címvédő, vendég Ferencváros győzött az ETO FC Győr otthonában, így egyenlített az egyik fél második sikeréig tartó párharcban a labdarúgó női Simple Liga NB I fináléjában.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

ETO FC Győr–FTC-Telekom 0–1 (0–0)

Győr, ETO Park, Simple Női Liga, NB I, döntő, 2. mérkőzés, 600 néző. V.: Drabon.

ETO: Borók – Zágonyi, Kovács L., Nagy F. – Öreg, Süle (Vida, 75.), Savanya (Horváthová, 75.), McCarthy (Sali, 60.) – Vachter, Ladhani, Kocsán. Edző: Dörnyei Balázs.

FTC: Kostic – Ott, Demeter (Bozsik, 58.), Gődér, Stanovic – Fenyvesi, Kubassova, Jadyn – Nagy V., Diószegi (Gégény, 94.), Túróczy (Czellér, 60.). Edző: Albert Flórián.
Gsz.: Nagy V. (46.).

46. p: Túróczy jobb oldali szögletét követően Nagy V. előzte meg a győri kapust és fejelt pár lépésről a hazai kapuba. 0–1.

A döntő második felvonásának kezdőrúgását a legendás edző, Verebes József lánya, Verebes Krisztina végezhette el. 

Bár az ETO sem számíthatott  a piros lapot kapott amerikai támadójára, az első összecsapáson (amit a fővárosban a győriek nyertek meg 1–0-ra)  a kiállított két játékosa miatt  több hiányzóját nélkülöző Ferencváros kezdte valamelyest határozottabban a mérkőzést, ami három vendégszögletben mutatkozott meg. Tíz perc elteltével aztán átvette az irányítást az ETO, s ha a 15. percben Vachter nem túl körülményes egy labdaátvételnél, a vezetést is megszerezhették volna a hazai zöld-fehérek. Tíz perc elteltével azonban a vendégek is közel kerültek a gólszerzéshez: Nagy V. húzott el a jobb oldalon, s középre adása után Diószegi pár centivel pörgetett a kapu fölé. A 34. percben aztán az ETO előtt adódott lehetőség. McCarthy a bal oldalról ívelt szabadrúgásból a kapu elé, majd Nagy Fanni játszotta vissza a labdát Ladhani elé, akinek lapos lövése nem sokkal kerülte el a jobb oldali kapufát. Hat perccel ezután  a hazai kapus vétett csaknem végzetes hibát, a gyenge kirúgásra ugyanis Nagy V. csapott le, s egészen az ötösig vezette a labdát, majd nagy erővel a felső lécre bombázott. Három perccel a szünet előtt ismét McCarthy adhatott középre a bal oldalról, ám a szorongatott helyzetben érkező Kocsán lábáról a labda pár centivel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Jó iramú, helyzetekkel tarkított első félidőt produkáltak a csapatok, amit ugyan az ETO irányított, ám hibáinak köszönhetően a vendégek is közel álltak a gólszerzéshez.
A szünet után nagyon gyorsan vezetéshez jutott a vendégcsapat. A gól láthatóan megfogta a győrieket, akik  a játékrész második felére ugyan egyre többször eljutottak a Ferencváros kapuja elé, ám nem volt elég átütő erő a támadásikban, így elmaradt a hazai gólszerzés. Ami azt jelentette, hogy a címvédő Ferencváros  győri győzelmével egyenlített a döntőben, így az ETO-nak majd a fővárosban kell legyőznie ellenfelét a bajnoki címért. Nemrég ez sikerült, vasárnap újra meg lehet próbálni.
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–1. 

A harmadik összecsapást vasárnap 20 órakor rendezik a budapesti Groupama Arénában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában