Kajak-kenu

2023.05.26. 15:47

Maraton magyar bajnokság – Egy-egy ezüst és bronz a győri mérleg egyesben

Győrben rendezik meg a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, mely a júliusi Európa-bajnokságra kvalifikál. Az első két helyezett szerez indulási jogot.

kisalfold.hu

Kiszli Vanda mögött fehérben Czéllai-Vörös Zsófia.

Fotó: Csapó Balázs

A győri versenyzők közül egyesben női K I-ben Czéllai-Vörös Zsófia érezheti magát biztos EB-résztvevőnek, ugyanis a Graboplast VSE versenyzője második lett Kiszli Vanda mögött. A két kajakos között mindössze hat másodperc volt a különbség 26 km megtétele után. A másik győri induló, Takács Tamara, aki korábbi doppingvétsége miatti eltiltásból a közelmúltban tért vissza, negyedik helyezést ért el.

Czéllai-Vörös mellett Kolozsvári Brúnó szerzett még egy bronzérmet a férfiak kajakos mezőnyében – nekik 30 km volt a táv. A háromszoros ifjúsági világbajnok több mint két perccel maradt el a második helyezettől. Némi meglepetésre ugyanebben a számban a világ- és kétszeres Európa-bajnok Boros Adrián negyedik lett, míg a harmadik győri, Varga Olivér a hatodik helyen ért célba.

 

A férfi kenusoknál Szmandray Benedek volt az egyetelen győri induló: ő az ötödik helyet szerezte meg a 26 km-es távon. 

A nők hasonló számában, azaz a kenu egyesben – 14,5 km-en – összesen öten indultak, de győri kenus nem volt a mezőnyben.

A szövetség korábbi alelnökéről, a 2019-ben elhunyt Kadler Gusztávról elnevezett országos bajnokság szombaton a párosok futamaival – férfi és női kajakban, illetve férfi kenuban – folytatódik. Az első rajt reggel 8.45 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában