GYAC-ügy

2023.05.31. 18:38

Borkai Zsolt: „Nem az én személyem a fontos”

Mint arról beszámoltunk, a Győri AC elnöke Borkai Zsolt, Győr korábbi polgármestere lett, miután az eddigi elnök, Papp Oszkár lemondott, ezért tisztújító közgyűlést kellett tartani. A választás másnapján Borkai Zsolt készséggel nyilatkozott lapunknak.

Szabó Gábor

Borkai Zsolt a GYAC-ért dolgozik a jövőben.

– Alighanem sokakat meglepett már a jelölése is, az, hogy győzött, meg különösen váratlan volt. Hogyan került szóba egyáltalán a neve?

– Miután kiderült, hogy Papp Oszkár lemond az elnökségről, megkeresett pár szavazattal bíró szakosztályelnök, mert engem szerettek volna jelölni a Győri Atlétikai Club elnöki pozíciójába. Bevallom, nagyon jólesett, hogy ezek az emberek a támogatásukról biztosítottak, még azután is, mikor elmondtam, milyen hátulütői lehetnek ennek. Kértem őket, gondolják át, én akkor sem sértődöm meg, ha a járulékos dolgokat esetleg nem tudják elviselni. Nyugodtan mondják meg, ha ezek után mégsem vállalják a döntésüket. Bevallom, kicsit engem is meglepett, hogy ennek ellenkezője történt, kiálltak az elképzelésük, a döntésük mellett, amiért minden elismerést és köszönetet megérdemelnek. Nem tagadom, fontos nekem a Győri Atlétikai Club, talán nyugodt szívvel mondhatom, ez az én „kisgyermekem”. Azért is hoztuk létre annak idején a klubot, hogy ha már ilyen fantasztikus sportlétesítmény van a városban, mint amit az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra építtettünk, akkor azt töltsük meg élettel.

– Mennyire ment simán a választás?

– Nem igazán, elég sok volt a vita, ami azért is alakult így, mert Papp Oszkár végül visszavonta a lemondását, így elsősorban arról kellett volna szavazni, hogy ezt a közgyűlés elfogadja-e egyáltalán. Nem mindenki szerette volna, hogy erről egyáltalán szavazzunk. Én végig azon az állásponton voltam, hogy szerintem a szakma döntse el, kit szeretne vezetőnek választani. Végül a huzavona után én maradtam az egyedüli jelölt, és meg is választottak elnöknek, amit ezúton is nagyon köszönök.

 

– Hogyan tovább ezek után? Kivel dolgozik a GYAC-ért a jövőben?

– Nem a személyem a fontos, de az biztos, hogy harcolni fogok azokért, akik kiálltak mellettem, ezzel kicsit a sporton keresztül rehabilitáltak, illetve a 900 sportoló gyerekért. Tartozom nekik ezzel, mert a fiatalok sportolásának biztosítása az egyik legfontosabb feladat. Mert élsportoló ugyan kevés gyerekből lesz, ám egészséges ember annál több. Nem hinném, hogy az a jó hozzáállás, hogy különböző indokok miatt bezárunk csarnokokat. Biztosítani kell a helyet a sportoláshoz, és az én dolgom lesz megvívni a csatát.

– A város vezetőivel mikor veszi fel a kapcsolatot?

– Most az első lépés, hogy az átadás-átvétel meglegyen. Ez a jövő héten meg is történik, Papp Oszkárral átbeszélünk mindent, mihamarabb teljesen képbe szeretnék kerülni az egyesület munkájával, azzal, hogy kik dolgoznak itt. Ezt követi, hogy biztosan bejelentkezem Dézsi Csaba András polgármesterhez, hogy kérjem a támogatását. Nem közvetlenül pénzt szeretnék, hanem leginkább azt, hogy normális időszakra legyen nyitva az Olimpiai Sportpark. Nyilván ez is pénzbe kerül, de a nyugodt edzésmunkához erre és természetesen nyugalomra van szükség. Ha ebben partner lesz a polgármester úr, akkor nem lesz köztünk vita.

 

– Többen úgy gondolják, a mostani elnöksége egy lépés afelé, hogy visszatérjen a politikában. Valóban tervezi ezt?

– Nem foglalkozom ezzel, nekem most az a legfontosabb, hogy a Győri Atlétikai Club működése biztosított legyen. Az itt sportoló kilencszáz gyermekért és a családjukért kívánok dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában