Váratlan fordulat

2023.05.31. 07:17

Borkai Zsolt lett a Győri AC elnöke

Váratlan fordulatot hozott a Győri Atlétikai Club közgyűlése, melyen a lemondott elnök, Papp Oszkár utódja végül nem Radnóti Ákos alpolgármester lett, hanem a korábbi polgármester, Borkai Zsolt.

Szabó Gábor

Borkai Zsolt a GYAC elnökeként tért vissza a győri közéletbe.

Fotó: Mészáros Mátyás/Kisalföld-archívum

Papp Oszkár pár nappal korábban benyújtotta lemondását, amit bár visszavont, tegnap mégis a közgyűlés elé került a lemondása, amit a tagok végül elfogtak. Az előzetes hírek szerint Radnóti Ákos alpolgármester volt az esélyes, hogy a klub első embere legyen. Idő közben a háttérben már történtek furcsaságok, az elnökségi tagok közül Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is lemondott, így az elnökség tegnapra gyakorlatilag a három, város által delegált tagból, Radnóti Ákosból, Szeles Szabolcsból, a másik alpolgármesterből és Kovács Jánosból, a város sportügyi tanácsának tagjából állt.

Információink szerint a tagok nem támogatták Radnóti Ákos elnöki kinevezését. Borkai Zsoltot viszont többen megkeresték, hogy legyen elnökjelölt, melyet a korábbi polgármester, a Magyar Olimpiai bizottság egykori elnöke elfogadott, és meg is jelent a közgyűlésen, ahol aztán hosszas viták után megválasztották elnöknek.

Az események után a GYAC elnöksége közleményt adott ki, melyet változtatás nélkül közlünk: "A tizenhárom szakosztályt összefogó, működtető egyesület korábbi vezetője, Papp Oszkár már korábban fontolgatta lemondását, és ezt a szándékát az elnökséggel is megosztotta. Kedden estére az elnök rendkívüli közgyűlést hívott össze. Ennek már a kezdete előtt bejelentette, hogy az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát, és elnök akar maradni. A küldöttülésen a Rákosfalvy Zoltánnal egy épületben dolgozó ügyvédjével együtt megjelent Borkai Zsolt is. Hosszú jogvita kezdődött, a küldöttgyűlés Papp lemondását tartotta érvényesnek, és az elnökség szerint jogszerűtlenül választást rendelt el, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot ellenjelölt hiányában megválasztotta elnöknek.  Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester úgy fogalmazott: nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.

Az elnökség szerint Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét.

Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati  támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai munkája alapozta meg."

Borkai Zsolt mára ígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, amint beszéltünk vele, az ő nyilatkozatát is közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában