Emberi kapcsolatok

2023.05.03. 18:40

77 esztendő köti Győrhöz - Gergely Péter mindig a sport közelében maradt

Gergely Pétert 77 esztendő köti Győrhöz, annak is a belvárosához. Szállodai és turisztikai menedzser végzettsége mellett hobbiszinten sportolt, egy véletlennek köszönhetően pedig élete java részét sporttal összefüggő szervezési munkák töltötték ki: köszönhetően legfontosabb elvének, az emberi kapcsolatokra építésnek.

Mohay Gábor

Fiatalon belekóstolt a labdarúgásba és a jégkorongba, de sohasem álmodott élsportolói karrierről. A főiskola elvégzése után a Rába Hotel recepcióvezetőjeként dolgozott, amikor belecsöppent egy rendszeres sportkapcsolatba, és mint később kiderült, ez kijelölte a jövője útját:

„Ott lehettem az évenként oda-vissza megrendezett ETO–Nickelsdorf öregfiúk-találkozó egyikén, és ezt követően szinte magától helyére kerültek a dolgok. Hamarosan ausztriai kiscsapatoknak szervezhettem győri edzőtáborokat, amelyeket a MÁV DAC és az Elektromos segített pályával. Egyre-másra kaptam az igényeket gyerektornákon való részvételre, a »sógoroktól« is jöttek a focipalánták, és velük a szülők, ez pedig jót tett a szálloda forgalmának is. A nevem bekerült a köztudatba a határ mindkét oldalán, a látogatásokat viszonzás követte, és a világútlevél bevezetése után már nem volt akadálya a hazai kisebb klubok külföldre utaztatásának sem” – mesélte Gergely Péter.

Gergely Pétert sok neves futballistával is összehozta a sors. 

Közreműködött bécsi sportszervező cégnél is, ennek köszönhetően jutott el legtávolabbi útjával Brazíliába. De a legérdekesebbnek azt tartja, hogy e tevékenység által kerülhetett közelebbi ismeretségbe olyan híres és népszerű sport­emberekkel, mint Puskás Ferenc, Czibor Zoltán, Verebes József, Garami József, Ausztriá­ból Josef Hickersberger, Friedl Koncília, Andreas Herzog, Hollandiából Ari Haan, Franciaországból Arsène Wenger, vagy éppen Bölöni László. 

„Persze sok neves futballistával is összehozott a sors, de bevallom, éppen a nehezebben kezelhető, viszont szemtől szembe őszinte játékosokat éreztem közelebb magamhoz – mondja az érdekességekről. – A törökországi Belekbe nyolc éve szervezem az alapozásnak tekinthető téli edzőtáborokat, a Videotonnal eljutottam Dubajba, és megfordulhattam Cipruson is. A győri zöld-fehéreknél először Szániel János elnök vette igénybe a szolgálataimat. A Győri Dózsánál voltam ügyvezető, majd az ezredforduló előtt Zalán Barnabás vezérigazgató harmadik hívására elvállaltam az ETO klubmenedzseri beosztását. De aztán úgy éreztem, a labdarúgás belső közege nem az én világom, ezért 2003-ban kiszálltam belőle.” 

Kiemelkedő eredménye volt három meghívás három különböző évben az ETO aktuális U16-os csapatának, s a rangos tornákon az utolsó centig a rendezők állták a költségeket Abu-Dzabiban. 

Gergely Péter ma már nyugdíjas, ugyan az osztrák partner felkérésére továbbra is vállalja edzőtáborok, felkészülési mérkőzések előkészítését, de már visszavett a korábbi tempóból: közvetlen klubkapcsolata csak az Újpesttel, a Puskás Akadémiával, a Mezőkövesddel és a Haladással maradt meg. 

„Visszatekintve az eltelt évtizedekre nincs mit megbánnom – összegzi pályafutását. – A szűkebben vett idegenforgalmi szakmában elértem céljaimat, a sportszervezésben azért kicsit azt sajnálom, hogy nem fejlesztettem tovább a kezdeti időszakban, mert céges formában, alkalmazottakkal még inkább csúcsra járathattam volna. Azt azonban ma is a legtöbbre értékelem, hogy kezdettől a korrekt emberi kapcsolatok voltak számomra a legfontosabbak. A kapcsolati tőke kiépítése fárasztó feladat, de megéri, teljesen mindegy, hogy nagyobb klub vagy falusi kiscsapat a partner.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában