Labdarúgás

2023.04.26. 10:04

Női labdarúgó Magyar Kupa - Címvédés: ETO FC Győr-Puskás Akadémia FC 4-1 - fotók az ünneplésről

Bár az első félidő végén még hátrányban volt a győri csapat, a második játékrészben már gáláztak.

kisalfold.hu

Megvédte címét az ETO - Fotó: Török Attila

Így látta az MK-sikert a győri edző

Dörnyei Balázs vezetőedző: - Az első félidőben sem volt gondunk a játékkal, csak nem tudtuk megrúgni a vezető gólt. A második félidőben aztán sikerült megrúgnunk az egyenlítő gólt, ami megnyugtatta a csapatot. Amit az utolsó tíz perceben nyújtottunk az egészen elképesztő. Nehéz dolgunk volt, egy jó csapattal találkoztunk, de a végén szerencsére már nem volt kérdés.

Fotók a meccsről és az ünneplésről

Online tudósítás

ETO FC Győr - Puskás Akadémia FC 4-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion. Játékvezető: Urbán Eszter (Gavalla-Kulcsár Judit, Majorné Nagy Petra)
ETO: Borok - Kaziupa, Savanya, Süle, Cameron, Németh L., Vida, Öreg, Nagy F., Herczeg A., Himics. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Puskás Akadémia: Dannback - Palakovics, Bokor, Szemán-Tóth, Tamók, Diószegi, Kovács E., Szarvas, Kovács A., Sinka, Nagy L. Vezetőedző: Halászi Kinga

Percről percre

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. 

90+2. perc: Cameronnak csak összejön a gól: jobb oldalon megveri a védőjét, majd 11 méterről a rövid alsóba lő. 4-1  

90. perc: Kovács Laura lövését védi Dannback.

89. perc: Cameron indul meg a bal oldalon, aztán 9 méterről tisztán a kapu mellé lő.

88. perc: Saly váltja Herczeget.

87. perc: Kocsán harcol ki szabadrúgást a bal oldalon. Herczeg középre ívelt szabadrúgását Kocsán hat méterről fejeli a kapu közepébe. 3-1 

83. perc: Süle Dóra révén vezet az ETO! Herczeg indításával kilép a győri játékos, elviszi a labdát a kapus mellett is, majd nyolc méterről, kissé balról higgadtan a kapuba lő. 2-1

81. perc: Újabb felcsúti csere: Tavares jön Nagy Lili helyére. Cserél az ETO is: Vidát váltja Kovács Laura.

77. perc: Sinka laposan belőtt passzát Borok füleli le.

71. perc: Borok remekül lép ki a kapujából, így a tizenhatoson kívül lábbal tud tisztázni.

61. perc: Cameron passza Sülének ziccer lehetne, ha jól venné át.  

60. perc: Kocsán áll be a győri csapatba. 

59. perc: Győri szabadrúgáskombináció végén a Németh L. által balról középre lőtt labdát Cameron rosszul találja el, így megy kapu mellé.

58. perc: Újabb sárga. A Himicset megrúgó Kovács Eszter kapja.

57. perc: Puskás-cserék: Szarvas helyére Harmath áll be, Zán-Fábián Diószegi helyére érkezik.

54. perc: Nagy Lili elgázolja Vidát, övé a meccs második sárga lapja.

49. perc: Himics egyenlít! Herczeg íveli át a labdát a jobb oldalról a hosszúra, Himics tökéletesen kezeli le, és jobbal laposan a kapu bal oldalába lő. 1-1

46. perc: Folytatódik a meccs. A szünetben cserélt a Puskás Akadémia, Tamók Rebeka helyére Tuza Petra állt be.

 

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

43. perc: Hiába az ETO-helyzetek, mégis a Puskás Akadémia szerzi meg a vezetést! Nagy Lili jobboldali szöglete után Kovács Aida fejel hét méterről, elég tisztán, a labda a felső lécről vágódik a gólvonal mögé. 0-1

40. perc: Cameron egy remek indítással megiramodik a kapu felé, a kapus mellett kifelé cselezve viszi el a labdát, vesztére, mert a lövését blokkolni tudják. Ám így lesz igazán jó a labda a középen érkező Németh Lorettának, de ő rosszul találja el azt. 

34. perc: Himics lövését fogja Dannback.

27. perc: Vida most a bal oldalról tudja középre passzolni a labdát, a kapu előtt Cameron elől üggyel-bajjal, de szögletre mentenek a sötétmezesek.

26. perc: Herczeg erős lövése kijön Dannbackról, aztán szögletre tisztáznak a társai.

23. perc: Himics 17 méteres szabadrúgását védi Dannback. 

20. perc: Öreg Cintia kap sárga lapot egy elkésett becsúszásért. 

18. perc: Óriási győri helyzet. Vida két védő mellett megy el a tizenhatos jobb oldalán, majd beível középre, Cameron visszafejeli, Himics azonban nem tud kapufa fordulni, a védőknek pedig sikerül kirúgni a labdát az ötösön belülről.

7. perc: Baloldali Puskás-szöglet után remek a fejes, de Németh Lorettának sikerül a gólvonal elől tisztázni. Helyzet a másik oldalon is, Cameron tenné vissza lövésre a labdát, amikor a felcsúti védőknek sikerül felszabadítani.

5. perc: A tizenhatos jobb sarka környékéről emeli a labdát kapu fölé Süle.

1. perc: Fehérben az ETO, feketében a Puskás Akadémia. A mérkőzést a győriek kezdik.

Előzetes - Szerdán este nyolc órakor Budapesten, az Új Hidegkuti-stadionban rendezik a Simple Női Kupa döntőjét, melynek egyik résztvevője a tavalyi sorozatban győztes ETO FC Győr. A címvédő zöld-fehérek tavaly szintén az MTK otthonában játszhattak a kupa fináléjában, de akkor egy másik zöld-fehér gárda, a Haladás volt az ellenfél. 

A Rába-partiak esélyeshez méltó játékkal, Nagy Fanni 60. percben lőtt találatával szerezték meg a trófeát, amit nyilván szeretnének ezúttal is el­- hódítani. 

A Halász Kinga irányította felcsútiak az ETO-hoz hasonlóan a kupa 4. fordulójában csatlakoztak a küzdelmekhez, s előbb a DVTK-t (2–0), aztán a Kelen SC-t (3–0) győzték le, majd az elődöntőben – tizenegyesekkel – a Ferencvárost búcsúztatták nagy bravúrral. 

A Dörnyei Balázs vezette győriek a kupában az MTK-t (4–2), aztán a Szekszárdot (4–0), majd a Haladást (3–1) legyőzve jutottak a fináléba. 

A két együttes az NB I mostani kiírásában tavaly októberben 2–2-es döntetlent játszott Győrben, Felcsúton pedig most szombaton – épp a kupadöntőt követően – találkoznak majd újra egymással. 

„A Puskás egy folyamatosan fejlődő együttes, tele válogatott játékossal. Ellenfelünknek két finn, s egy-egy amerikai és brazil labdarúgója is van. A két keret átlagéletkorában nincs nagy különbség, ami viszont mellettünk szólhat, az a tavaly megszerzett rutin a győztes sorozatban. Betegségek, sérülések miatt sajnos nem a legideálisabb körülmények között készülhettünk a fináléra, de bízom benne, a szerdán pályára lépő keret mindent megtesz a győzelemért. Bízom abban is, hogy ezúttal is sok győri szurkoló kíséri majd el a csapatatot, hiszen szeretnénk nekik és minden győri sportbarátnak örömet szerezni, mivel a város csapatai közül már csak nekünk maradt esélyünk arra, hogy kupát nyerjünk” – mondta a döntővel kapcsolatban Horváth Cs. Attila, a győriek szak­ágvezetője. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában