Hazai győzelem

2023.04.16. 08:59

NB II foci - ETO FC Győr–Dorogi FC 2-0 - galéria

Munozzal a kispadján először meg tudott nyerni az ETO.

kisalfold.hu

ETO FC GYŐR–DOROGI FC 2-0 (0-0)

Győr, ETO Park. Játékvezető: Molnár Attila (Kulman Tamás, Vörös Dániel)
ETO FC GYŐR: Ruisz – Kovács K., Fodor F., Keresztes, Csontos – Tuboly – Lacza, Kiss Bence, Vitális, Borsos F. – Huszár M. Vezetőedző: Antonio Munoz
DOROGI FC: Borsos V. – Barna G., Preklet, Gyurácz, Kotula – Lénárth – Krunc, Kapornai, Király P., Szerencsi – Szalai J. Mb. edző: Kamber Djordje

39. perc: Keresztes unta meg a támadók tehetetlenségét, megpróbálkozott egy távoli lövéssel, a középre tartó labdát Borsos V. hárította.
50. perc: Tuboly lapos, erős, de középre tartó távoli lövését védte magabiztosan Borsos V.
55. perc: Huszár adta a labdát a jobb oldalon érkező Kovács Krisztiánnak, ő 15 méterről laposan a kapu felé lőtt, a középen érkező Lacza pedig közelről a kapuba sarkazta a labdát. 1–0.
66. perc: Csontos lőtte be a labdát a tizenhatos bal oldaláról, a középen érkező Szendrei 4 méterről előrecsúszva a hálóba lőtte. 2–0.
Szujó Attila kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, helyét az eltiltását letöltő Keresztes Krisztián vette át, míg Kiss Bence öt sárga lapos eltiltása szintén letelt, így ő is a vezetőedző rendelkezésére állt.

Az első félidőben a Dorog jól védekezett, a lassan és ötlettelenül támadó ETO előtt nem is adódott gólhelyzet. A hazaiak egy-két távoli átlövéssel veszélyeztettek, de ezek nem jelentettek veszélyt a dorogi kapura.

A szünet után egy szép akció  végén elég korán megszerezte vezetést a győri csapat, majd tíz perccel később a második góllal tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa.
A második félidőre feljavult ETO megérdemelten győzött a sereghajtó és gyenge képességű Dorog ellen. Egyben megtört a jég: 2022. október 30. után tudott újra bajnoki mérkőzést nyerni hazai pályán az ETO.

A zöld-fehérek a vasárnapit megelőzően a Békéscsabát fektették két vállra  Győrött tavaly ősszel, azóta hét összecsapást játszottak le nyeretlenül.

Antonio Munoz: – Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, hiszen tudjuk, hogy október óta nem nyertünk itthon, és ez nagyon hosszú idő. A játék az első félidőben nem volt megfelelő, a fiúk fáradtan mozogtak, hiszen hétfőn és csütörtökön is mérkőzés volt. Pár dolgon változtattunk a szünetben, és a második félidőben a gól után már nyugodtabb volt mindenki. Nagyon fontos győzelem volt a mai!

PERCRŐL PERC

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Szedlár lövése nagyon magasnak bizonyul.

90+1. perc: Két perc a ráadás.

86. perc: Vingler váltja Tubolyt, Toma pedig Kiss Bence helyére jön.  

84. perc: Krunc helyére Selmeci érkezik a dorogiaknál.

80. perc: Huszárt Óvári Zsolt váltja a győri együttesben. 

72. perc: Szalai J. helyére Papp Marcell, Kapornai helyére pedig Tóth Barnabás áll be a vendégeknél. 

71. perc: Keresztes kap sárga lapot.

69. perc: Vitálist Kiss Máté váltja.

66. perc: GÓÓÓL! Csontos lövi be a labdát a tizenhatos bal oldaláról, a középen érkező Szendrei Ákos négy méterről a hálóba lő. 2–0

55. perc: GÓÓÓL! Huszár adja a labdát a jobb oldalon érkező Kovács Krisztiánnak, ő 15 méterről laposan a kapu felé lő, a középen érkező Lacza pedig a kapuba sarkaz. 1-0  

50. perc: Tuboly lapos, erős, távoli lövését Borsos V. védi. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Mindkét csapatban volt csere a szünetben. Borsos F. helyére Szendrei Ákos állt be a hazai csapatban, míg a vendégeknél Szerencsi és Király P. nem jött vissza a második félidőre, helyettük Albert Á. és Szedlár Z. folytatják. 

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Barna G. kap sárga lapot lerántásért. 

39. perc: Keresztes is megpróbálkozik egy távoli lövéssel, a középre tartó lövést Borsos V. védi.

37. perc: Csontos szabadrúgása kevéssel kerüli csak el a kaput.  

30. perc: Borsos F. lövése kapu fölé száll.

28. perc: Tuboly lövését fogja meg Borsos V.

27. perc: Csontos balról beívelt szabadrúgását Fodor csúsztatja kapu mellé.

26. perc: Gyurácz kap sárga lapot.

18. perc: Kapornai szabadrúgása a kapujából kilépő Ruisz kezében köt ki.

17. perc: Szalai J. kap sárga lapot műesésért.

16. perc: Huszár távoli lövését védi Borsos V.

15. perc: Kapornai esik el Kovács K. lökése után a tizenhatoson belül. Nincs büntető.

10. perc: Huszár kap labdát a bal szélen Laczától, és nagy helyzetben a kapu mellé lő. Les miatt jár kifelé a szabadrúgás. 

1. perc: Zöldben a győriek, piros-feketében a dorogiak. A mérkőzést a vendégek kezdik.

Előzetes - Két vereség után pontot szerzett az ETO Antonio Munoz vezetőedző irányításával. Gyenge játékkal a kiesés elől menekülő Szentlőrinc otthonában értek el döntetlent – elsősorban a kiválóan védő, saját nevelésű Ruisz Barnabásnak köszönhetően.  Vasárnapi ellenfelük a sereghajtó Dorog lesz. A zöld-fehérek tavaly október óta nem nyertek hazai pályán a bajnokságban, ideje lenne megtörni a rossz sorozatot.

Úgy tudjuk, időközben kikerült az első csapat keretéből Kiss Balázs, Bencze Márk, Szabó Tamás, Papp Milán és Babati Benjámin, rájuk már nem számítanak a tavaszi idény hátralévő részében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában